Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy mit kell tenni az adó-visszatérítés érvényesítéséhez

Kiemelte, hogy februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett szja-t az átlagbér adószintjéig.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 11. 05. 18:10
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2020. november 9. Szentkirlyi Alexandra kormnyszviv nyilatkozik az MTV European Music Awards (MTV EMA) glrl a Miniszterelnki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajttermben 2020. november 9-n. A november 8-n tartott online djtadn hivatalosan bejelentettk, hogy az MTV EMA hzigazdja 2021-ben ismt Budapest lesz. MTI/Bruzk Nomi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jövő februárban minden dolgozó, gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett szja-t az átlagbér adószintjéig. Az adó-visszatérítés automatikus, de azoknak, akiknek az adatai nem állnak teljeskörűen a NAV rendelkezésére, most nyilatkozniuk kell 

– közölte Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalára feltöltött videóban. A kormányszóvivő emlékeztetett, hogy az intézkedés 1,9 millió szülőt érint és összesen több mint hatszázmilliárd forint támogatást jelent.

Mint a politikus kiemelte, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) weboldalán már elérhető az úgynevezett visszadó-nyilatkozat, de az ügyfélszolgálatokon is be lehet nyújtani a kérvényt, amire 2021. december 31-ig van lehetőség. Ezután Szentkirályi bemutatta, hogy a NAV honlapján az szja-visszatérítés rovatban tehetik meg elektronikus úton a nyilatkozatot az érintettek.

A kormányszóvivő elmondta, hogy az adó-visszatérítés automatikus, viszont akiknek az adatai nem állnak teljeskörűen a NAV rendelkezésére, most nyilatkozniuk kell.

– Ebbe a körbe tartozik, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja; a magzat után jogosult várandós nő vagy vele közös háztartásban élő házastársa; aki rokkantsági járadékban részesül, és év közben ő vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója érvényesíti a családi kedvezményt; a kisadózóként bejelentett magánszemély, aki nem kap családi pótlékot; továbbá az, aki máshova kéri az adó-visszatérítés kiutalását, mint ahová a családi pótlékot kapja – sorolta Szentkirályi.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.