Volner: Vannak átállítható jobbikosok

Ha a 2022-es választást a baloldal nyeri, a Jobbikkal együttműködve, egy-két mandátumot biztosan áthozunk, ezzel is megakadályozva a baloldal hatalomra jutását – véli Volner János, aki azt állítja, a Jobbikban „emberei” vannak, és készek kilépni a pártból, ha a nemzet érdeke azt kívánja. Nem ez lenne az első ilyen eset, az önkormányzati választások előtt Győrben például négy jobbikos képviselőjelölt lépett ki az ellenzéki összefogásból.

2021. 11. 19. 5:49
VOLNER János
Budapest, 2021. november 8. Volner János független képviselő előterjesztőként felszólal az egyes választási tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vannak még olyan jobbikosok Jakab Péter pártjában, akik csak azért tagok, mert hozzám hűségesek. Velük folyamatosan kapcsolatban vagyok, és kész vagyok 2022-ben egy-két mandátumot áthozni annak érdekében, hogy a baloldal ne kerüljön hatalomra – mondta a Magyar Nemzetnek Volner János.

 A Jobbik egykori alelnöke a Hír TV szerda esti adásában ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott:  

Ki lehet szedni még jobbikosokat a pártból. Tehát ha Gyurcsányék abban bíznak, hogy a Jobbikkal szövetségre lépnek, és ilyen módon szerzik meg az ország irányítását, én meg tudom ígérni mindenkinek, hogy ki fogok szedni egy-két embert a Jobbikból, és át fogom állítani őket a másik oldalra, hogy a baloldalnak ebben az országban soha ne lehessen parlamenti többsége.

Volner János megkeresésünkre ismét azt hangsúlyozta, ő a Jobbik ­2003-as alapítónyilatkozatának szellemében politizál ma is, amely kimondja: „Az elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.” 

– Nem fogom hagyni, hogy a baloldal hatalomra jusson, ráadásul pont azzal a párttal, ami a mi pénzünkből, a mi munkánkból épült fel parlamenti párttá. A Jobbik elárulta a nemzetet, nem segíthetik hatalomra Gyurcsány Ferencet – szögezte le a politikus. 

Mint fogalmazott, a kiléptetések a választás után lehetnek, amikor a Jobbikban politizáló, „beépített emberei” megkapták mandátumukat. – Véglegesnek kell tekinteni a helyzetet, utána kell lépni. Ha a baloldal nem nyer, ezek az emberek maradnak a helyükön „alvó Volner-ügynökökként” – tette hozzá.

A politikus felidézte: egyébként nem ez lenne az első eset, hogy az emberei a baloldal hatalomra jutásának megakadályozása miatt kilépnek a Jobbikból. Ismert, a 2019-es önkormányzati választások előtt Győrben a Jobbik négy képviselőjelöltje hagyta ott az ellenzéki összefogást. Egyikük, Fodor Roland a közösségi oldalán azt írta: „Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is.” Hozzátette, hogy kilépésük hónapok óta tervezett volt, „nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert (Borkai Zsoltot) ocsmány módon lejárató anyagokhoz”.

Fodor úgy fogalmazott, az összefogáshoz azért csatlakoztak, mert így a terveik szerint a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben; ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemenniük – minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a „proletár rémálomba”. 

Hozzátette, hogy értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan.

A Jobbik győri alapszervezete akkor azt közölte, a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsolt polgármestert leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a „gyomorforgató módon kampányoló bandájára” semmit sem javítana a város helyzetén. Fodor Roland egyben elnézést kért mindazoktól, akik az elmúlt időszakban azt hitték, hogy képesek lennének beállni egy teljesen alkalmatlan DK-s polgármesterjelölt mögé. A győri ellenzéki összefogásban akkoriban a Jobbik mellett a DK, az MSZP, az LMP és a Momentum vett részt.

Borítókép: Volner János (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.