A katonák Koszovóban is segítik, hogy biztonságban teljen a karácsony

Két táborban is meglátogatták a magyar katonákat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 13. 16:35
Koszovó Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség Koszovóban szolgálatot teljesítő katonái is segítik, hogy biztonságban teljen a karácsony a Nyugat-Balkán térségében és Magyarországon egyaránt – emelte ki a honvédelmi miniszter hétfőn Pristinában tett látogatásán.

Benkő Tibor Koszovóban. Fotó: Mirkó István

 

Benkő Tibor hangsúlyozta: egy békemisszió ellátása mindig kihívásokkal teli feladat, amely olykor kockázatokkal, megpróbáltatásokkal is jár. Példaként említette: ebben az időszakban, karácsony közeledtével a katonák számára megpróbáltatást jelent az is, hogy szeretteiktől távol vannak.

A miniszter, valamint Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka és Bencze József koszovói magyar nagykövet két táborban is meglátogatta a magyar katonákat. Mindkét helyen állománygyűlésen szóltak a katonákhoz, és ajándékokat is átadtak nekik. Papp László (Fidesz–KDNP) debreceni polgármester csapatzászlószalagot adományozott a magyar kontingensnek.

Borítókép: Koszovó (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.