A Magyarhoni Zsidó Imaegylet is kiáll a családok mellett

Megerősítjük a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát – hangsúlyozta közleményében az egyesület.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 19:54
null
Budapest, 2014. május 4. Édesanyák közösen énekelnek gyermekeiknek 2014. május 4-én a Magyarság Háza és a Ringató program anyák napi eseményén a budai Várban. A Ringató zenei nevelési módszert évek óta alkalmazzák szerte az országban és a határokon túl is, kisgyermekes családok részvételével. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményben áll ki a család szentsége és az emberi méltóságra vonatkozó alapelvek mellett a Magyarhoni Zsidó Imaegylet (ZSIMA). Az egyesület kiemelte: a katolikus, protestáns, zsidó és ortodox egyházak december 9-én kelt nyilatkozatának aláírásával a Tóra és a Szentírás szavai szerint, a vallásos neológ értékrend alapján a ZSIMA alapvetőnek tartja és támogatja a családi értékek védelmét, valamint megerősíti az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla közös nyilatkozatban állt ki az egyházak a családok mellett, megerősítve, hogy a házasság szentsége egy férfi és egy nő között valósul meg. A dokumentumban – amelyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Baptista Egyház, Magyar Pünkösdi Egyház, Magyarországi Metodista Egyház, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Orthodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarkátus), Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség írt alá – rögzítették: „mi, alulírott katolikus, protestáns és ortodox egyházak, valamint zsidó hitközségek képviselői, a karácsonyra készülve, illetve a hanuka gyertyáinak fényében, egyben az utóbbi időkben egyre erősödő társadalmi vitákra reagálva ezúton is megerősítjük a házasságra, a családra és az emberi méltóságra vonatkozó zsidó és keresztény értékrend fontosságát. Hisszük, hogy minden ember egyenlő és egyenlő méltóságú, de az emberi lét kiteljesedésének biztosítéka egy férfi és egy nő között fennálló szeretetteljes családi, házassági kapcsolat, melyet a gyermekeikkel együtt az Örökkévaló áldása kísér”–  húzták alá.

Borítókép: Anyák napi esemény a Budai Várban (Fotó: Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.