A Mocsárosdűlő ügyét is vizsgálja a nyomozóhatóság

Dokumentumok bizonyítják, hogy beépítené a főváros a III. kerületi védett terület egy részét.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 8:49
null
2020.12.28. Budapest Mocsárosdűlő Óbuda, be akarják építeni a területet Fotó_ Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indít a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Mocsárosdülő ügyében csalás bűntett kísérletének gyanúja miatt

– számolt be róla a feljelentést benyújtó ifj. Tényi István. 

A napokban a Bennfentes dokumentumokat hozott nyilvánosságra, miután a főváros tagadta, hogy beépítenék a III. kerületi védett terület nagy részét. 

A látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő jelentős részének beépítésével számolt a főváros.

 Mindezek  alátámasztják az Anonymus által kiszivárogtatott Barts J. Balázs fővárosi vagyonkezelő mondatait, amelyekben arról beszélt, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne. 

A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni 

– jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

Borítókép: Mocsárosdűlő (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.