időjárás 26°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Dömötör Csaba: Ideje lenne egy bocsánatkérésnek

Bákonyi Ádám
2021.12.06. 12:09 2021.12.06. 16:05
Dömötör Csaba: Ideje lenne egy bocsánatkérésnek

Orbán Viktor a hétvégén egy szélsőjobboldali Frankenstein-koalíciót akart összehozni Varsóban – jelentette ki a parlamentben napirend előtt Kocsis Cake Olivio. A Párbeszéd képviselője szerint az euroszkeptikus erők találkozóján rasszista, idegengyűlölő, homofób, sőt magyarellenes, összességében pedig „Európa leggonoszabb” pártjaival találkozott a miniszterelnök. – A Párbeszéd szerint viszont olyan pártokkal kell szövetkezni, amelyek nem a múltba, hanem előre tekintenek, tisztelik a nőket, a melegeket, a magyarokat, és építeni akarják az EU-t, nem pedig lerombolni azt – jelentette ki Kocsis Cake Olivio. 

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egyértelművé tette, hogy a hétvégén olyan pártok találkoztak, amelyek a bevándorlás helyett a családokat támogatják. Dömötör Csaba szerint jól jellemzi a baloldal külpolitikáját, hogy amikor Márki-Zay Péter ugyancsak Varsóba látogatott, a külügyese azt sem tudta megmondani, hogy kivel találkoznak, Karácsony Gergely pedig képtelen tárgyalóképesen angolul beszélni. 

– Ennél nagyobb probléma, hogy a baloldal rendszeresen azoknál turnézik, akik a bevándorlás vagy a családpolitika kérdésében Magyarország érdekeivel ellentétesen foglalnak állást. Az önök hagyománya az, hogy külső elvárásokhoz igazodnak – fogalmazott. 

A magyarellenességgel kapcsoltban az államtitkár emlékeztetett, hogy annak idején a baloldal a határon túli magyarság ellen kampányolt, amiért azóta sem kért bocsánatot. – Sőt az ön pártjának társelnöke, Szabó Tímea pár hónapja is azért kritizálta a kormányt, mert védőfelszerelés jutott a határon túli közösségeknek – mondta Dömötör Csaba. 

Kitért arra, hogy bár a baloldal rendre az emberekre hivatkozik, közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter büszkén hangoztatja, hogy milliárdosoktól fogad el pénzt a kampányára. Köztük attól a Bige Lászlótól is, aki évekig kartellezett és megkárosította a magyar gazdákat. 

„Ha önök így akarnak kampányolni, az nagy fokú érzéketlenség a gazdákkal szemben – jelentette ki Dömötör. Hangsúlyozta: Márki-Zay akkor is nagy fokú érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, amikor ostobának nevezte az energiaárak csökkentését, az azt támogatókat pedig trágyával etetett gombáknak. Az államtitkár ide sorolta azt is, hogy miközben a magyar rendőrök és katonák védik a határt, Márki-Zay a bevándorlást támogatja, mondván, a migránsok senkit sem bántanak.

– Mekkora érzéketlenség ez már? Milyen súlyos eset ez már? Ideje lenne egy bocsánatkérésnek! – zárta sorait Dömötör Csaba.