Gyermekotthont újítottak fel és rendeztek be a rabok

Ünnepélyesen átadták a teljes egészében fogvatartotti munkával felújított rumi gyermekotthont. Az épület helyreállítása mellett a büntetés-végrehajtás munkatársai játékokkal és édességekkel is kedveskedtek az otthonban lakó gyermekeknek.

2021. 12. 23. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetés-végrehajtási szervezet nevében Farsang Tamás bv. ezredes, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese ünnepélyesen adta át december 22-én a fogvatartotti munkával felújított Vas megyei rumi különleges gyermekotthont. Az ünnepi eseményen Kozma Ákos ombudsman, valamint Szabó Anita, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola intézményvezetője is részt vett.

Farsang Tamás bv. ezredes, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese (egyenruhában) és Kozma Ákos ombudsman a rumi gyermekotthon lakóival (Fotó: BVOP)

A gyermekotthonban értelmileg akadályozott, autista, illetve súlyosan halmozottan fogyatékos gyermekek speciális óvodai nevelését, iskolai oktatását, továbbá szakképzését biztosítják.

Korábban ombudsmani jelentés tárta fel, hogy az intézmény egyes helyiségei felújításra szorulnak, ezért az alapvető jogok biztosának felkérésére a büntetés-végrehajtási szervezet felajánlotta a renoválást. 

A BVOP a rumi gyermekotthonban többek között felújított egy terápiás célú foglalkozásokhoz alkalmas csoportszobát, körbekerítette az udvart, valamint sportolásra és látogatók fogadására alkalmas helyiségeket alakított ki. 

Fotó: A bútorokat is fogvatartottak készítették (Fotó: BVOP)

A felújítás jótékonysági tevékenységgel valósult meg. Szinte valamennyi magyarországi börtönben zajlanak jóvátételi programok. 

Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, csökkenjen a bűncselekményük miatt a szégyenérzet, a bűntudat, nem utolsósorban pedig változatosságot is hoz a bezárva töltött mindennapokba a kinti munka.

Az épület helyreállítása mellett a büntetés-végrehajtás munkatársai játékokkal és édességgel is kedveskedtek az otthonban lakó gyermekeknek.

Borítókép: Farsang Tamás bv. ezredes megajándékozta a büntetés-végrehajtás nevében a gyermekeket az átadó ünnepségen (Fotó: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.