Védettségi igazolványt állítottak ki oltatlanoknak

Egy háziorvos és asszisztense pénzért védettségi igazolványhoz juttatott olyan embereket, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 21. 12:50
null
Hamarosan egy applikációval is igazolhatják védettségüket az oltottak, vagy a fertőzésen már korábban átesők (A képen névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány) Fotó: Róka László Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indítottak nyomozást három nő ellen, mert a gyanú szerint jogosulatlanul juttattak védettségi igazolványhoz tizenhárom olyan embert, aki nem kapta meg a koronavírus elleni oltást.

Azt írták: a jelentkezőknek meg sem kellett jelenniük az orvosi rendelőben, irataikat egy kozmetikus adta át az orvosi asszisztensnek. Az adatokat az asszisztens – az orvos tudtával, az ő jogosultságát használva – rögzítette a rendszerben. Volt olyan eset, hogy 100 ezer forintot kaptak egy igazolás kiállításáért a közvetítőn keresztül.

Az orvosi rendelőben és a három nő lakásán lefoglaltak több mint négymillió forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is – írták.

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig – bűnsegédként elkövetett – kilencrendbeli védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Borítókép: a gyanú szerint a kihallgatottak többször is kiállítottak hamis védettségi igazolványt (Fotó: illusztráció/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.