időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

A magyar gyermekvédelmi népszavazás remény Európa számára

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ
2022.01.15. 09:46 2022.01.15. 10:14
A magyar gyermekvédelmi népszavazás remény Európa számára

Az Alliance for the Common Good (Szövetség a Közjóért) üdvözli az április 3-ra kiírt magyarországi gyermekvédelmi népszavazást. 

A szövetség tagjainak szilárd meggyőződése, hogy az ember férfinak és nőnek teremtetett, ebből is adódik, hogy az államok kötelessége védeni a gyermekek születési neméhez való önazonosságát – olvasható a szövetség közleményében.

Mint írják, nemzeteink és európai civilizációnk számára veszélyes tendencia, hogy a modernizmus vágyakat és progresszívnak mondott ideológiákat emel alapjogi státuszba, amelyek háttérbe szorítanak olyan természettől fogva adott alapjogokat, mint a szülők joga gyermekeik világnézeti, vallási és ideológiai nevelésének szabad megválasztásához. 

Ennek szomorú következménye, hogy az európai oktatási intézményekben futótűzként terjed a gender- és LMBTQ-ideológiák oktatása már a gyermekek egészen kis korától kezdődően, mindezt ráadásul a szülőket megkerülve és a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődését veszélyeztetve.

A szövetség emlékeztet: a magyar választópolgárok Európában egyedülálló módon lehetőséget kaptak arra, hogy demokratikus úton nyilvánítsanak véleményt arról, hogyan nevelhessék gyermekeiket. A nemrégiben alapított agytröszt tagszervezetei arra buzdítják a magyar választópolgárokat, hogy nagy számban vegyenek részt az április 3-i gyermekvédelmi népszavazáson és utasítsák el a gyermekeket veszélyeztető ideológiákat, egyértelmű üzenetet küldve ezzel az európai fősodratú elitnek. A magyar gyermekvédelmi népszavazás remény Európa számára – zárul a Szövetség a Közjóért közleménye.

Az Alliance for the Common Good think-tank hálózat a magyar Alapjogokért Központ, a lengyel Ordo Iuris, az olasz Nazione Futura, a cseh Szövetség a Családért és a szlovák Emberjogi és Családpolitikai Intézet kezdeményezésére létrejött nemzetközi összefogás a hagyományos, keresztény értékek és a józan ész védelmében.

Borítókép: Család. Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.