Alaptalanul vádolt meg fideszes politikusokat egy volt polgármester

Egy éve még valóságos fideszes bűnszervezetet vázolt fel Kósa Lajos, Rákóczifalva volt polgármestere egy vele készült interjúban, most bocsánatot kért a riportban tett nyilatkozataiért. A megvádolt kormánypárti politikusok örülnek, hogy győzött az igazság, és lezártnak tekintik az ügyet.

2022. 01. 15. 10:15
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021. január 14. napján, Juhász Péternek az általa fenntartott YouTube-csatornán a »Mi kis falunk Fidesz módra« című riportban tett nyilatkozataimért Kállai Máriától (a térség Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője – a szerk.), Lengyel Györgyitől (akkor az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára – a szerk.) és Szalay Ferenctől (Szolnok Fidesz–KDNP-s polgármestere – a szerk.) elnézést kérek

– ez a szöveg jelent meg csütörtökön este Kósa Lajos, Rákóczifalva korábbi fideszes polgármestere oldalán. 

Ami az ominózus videóanyagot illeti, abban Kósa Lajos a Rákóczi-szobor felállításának körülményeiről beszélt, sajátságos tálalásban, és amit a hazai baloldali sajtó fel is kapott. A felvételen Kósa azt állította Kligl Sándor szobrászművész Rákóczifalván felállított Rákóczi-szobrával kapcsolatban, hogy őt kényszerítették a szobrásszal való együttműködésre, és hogy az alkotás túlárazott volt. Beszélt arról is, hogy amikor nem akarta kifizetni a szobrot, akkor Kállai Mária és Szalay Ferenc, a szolnoki polgármester irodájában utasította Kósa Lajos polgármestert, hogy mindenképpen utalja el az alkotás árát a művésznek.

Rákóczifalva korábbi polgármestere a felvételen már-már bűnszervezeti hálózatot vázolt föl fenyegetésekkel és politikai utasításokkal. A megvádoltak bírósághoz fordultak, és a tárgyalások előrehaladtával Kósa Lajos bejelentette, hogy bocsánatot kérne, a politikus ezt tette most közzé a hivatalos Facebook-oldalán.

Az ügyre Szalay Ferenc szintén a hivatalos Facebook-oldalán reagált. „Egy bűnszervezetként ábrázolta a volt rákóczifalvi polgármester, Kósa Lajos választókerületünk Fidesz-szervezetét. Tette mindezt egy ellenzéki szereplő videós oldalán. Nem tudom, mi késztette erre, de nem is akarok már ezzel foglalkozni. Az ordas hazugságok miatt bírósághoz fordultam Kállai Mária parlamenti képviselőnkkel és az ügyben szintén valótlan vádakkal illetett Lengyel Györgyi államtitkár asszonnyal együtt. Kósa Lajos most bocsánatot kért mindhármunktól, ezzel én személy szerint az ügyet lezártnak tekintem” – mutatott rá Szolnok első embere, aki szerint a lényeg, hogy sikerült lemosniuk a valótlan vádakat a Szolnok-térségi Fidesz-szervezetről, és úgy vághatnak neki a választási kampánynak, hogy ezzel a hazugsággal már nem vádolhat tisztességes embereket senki. 

Kállai Mária hasonlóképpen reagált az ügyre. Hangsúlyozta, hogy egy évvel ezelőtt Kósa Lajos korábbi rákóczifalvi polgármester olyan dolgokkal vádolta őt nyilvánosan egy videómegosztó oldalon, amik lényegében bűncselekménynek számítanak.

– Semmi nem volt igaz belőle, de ha csak én tudom, az önmagában kevés. Persze politikai ellenfeleim azonnal felfújták a hazugságokat, még a minap is hivatkozási pontként tekintettek a valótlan állításokra egy polgármesteri találkozóm kapcsán. Én annyit tudtam tenni, hogy bírósághoz fordultam a másik két megvádolttal együtt. A tárgyalások alakulása bocsánatkérésre késztette Kósa Lajost, amit elfogadtunk, s remélem, ezzel a hazugságokat kihasználó szolnoki ellenzéki szereplők, youtuberek is befejezik az alaptalan rágalmazást – emelte ki Kállai Mária, aki örül neki, hogy győzött az igazság.

Borítókép: Rákóczifalva polgármestere bocsánatot kért a nyilatkozatáért (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.