Civil összefogás: Fosztogatás helyett osztogatás

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a hétvégén is olyan nyilatkozatot tett közzé, amely mindkét politikai oldal felháborodását kiváltotta. A CÖF–CÖKA közleményben reagált Márki-Zay szavaira.

Magyar Nemzet
2022. 01. 03. 12:23
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar társadalom mind szélesebb körét sérti meg Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. A politikus megnyilatkozásai mindkét oldalon felháborodást váltanak ki. A CÖF–CÖKA vezetősége közleményben reagált a legújabb megnyilatkozásokra.

A civil társadalom Magyarországon is vidékiekből és fővárosiakból áll, egységes egész. Így ha Márki-Zay a vidékieket ostobának tekinti, szavaival nem tesz politikai érdekű különböztetést. Nehéz is lenne, mert a vidéki társadalom nem felejti a téeszesítést, 1956-ot, földjeinek kiárusítását a rabló privatizációval és a 2010 előtt nyakába akasztott devizahiteleket. 

Várhatóan most sem fogja elfelejteni egy tollas hátú miniszterelnök-jelölt szavait. A baloldali »összefogás« pártjainak vezetői háta mögött kuncogva figyelik alkalmatlanságát, közgazdasági baklövéseit és erőlködéseit, miközben a választók bizalmától egyre messzebb kerül. (A példaképe, Bajnai Gordon is belefulladt a Hajdú-Bét tollas ügyeibe.)

A bukott politikusoknak nem okoz nehézséget a korrupció mocsarába lépés, sőt odavágynak, lásd Városháza-gate. Erkölcsi problémát az sem okoz, ha adócsalókkal szövetkeznek. 

Márki-Zay szerint a kormány most azért osztogat, mert fél – nem fél, hanem kormányoz. Tudja, hogy az emberek munkájából származó javakat okosan vissza kell adni. A nép kincstárát így is gyarapítani szükséges. A civil társadalomnak járó köszönet természetes reakció. 

Fosztogatás helyett elismerés bölcsen, gazdagodjanak a szorgalmas adófizetők, éljenek jobban az idős nemzetüket megtartó polgárok. Induljanak a munka frontjára jó lehetőségekkel fiataljaink. 

Most van miből a megbecsülésre, szemben a Gyurcsány–Bajnai vészkorszakkal, ami után a semmiből teremtettünk egy új Magyarországot.

A Gyurcsány Ferenc reptette szabados madár hamarosan elröppen, mert Magyarországon nincs leszállóhely számára” – áll a szövegben.

Borítókép: Márki-Zay Péter már szinte mindenkit megsértett (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.