El akart ütni az embercsempész egy rendőrt, járőrtársa a járműre lőtt

Illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra adott le lövéseket egy rendőr csütörtök délután a harkai határátkelő közelében, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni az autót. Senki sem sérült meg – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Forrás: MTI2022. 01. 07. 8:53
Vitnyéd, 2020. október 26. Rendõrségi zárás a Gyõr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. A rendõrök megállítottak egy Ausztria felé haladó jármûvet a 85-ös számú fõúton. A gépkocsi vezetõje, kezében egy lõfegyverrel és egy kézigránáttal, kiugrott és elszaladt. A rendõrök követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztetõ lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította fegyverét. Eközben a nála lévõ kézigránát felrobbant. A gépkocsiban a sofõrön kívül öt illegális bevándorló utazott. Hárman elfutottak a helyszínrõl, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit elõállítottak. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a rendőröknél felmerült a gyanú, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött litván rendszámú személyautó és utasai egy embercsempész előfutáraként érkeztek a magyar–osztrák határhoz. A rendőrök értesítették a közelben lévő egységeket, és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont.

Értesítették kollégáikat a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet.  A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított.

A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől. Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse.

A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált.

Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és – az első információk szerint – harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.