Gyurcsány és Márki-Zay egészségpolitikusa beismerte: bezárnának vidéki kórházi osztályokat

Az egyébként oltásellenes Komáromi Zoltán az ATV Start reggeli műsorában megerősítette Márki-Zay korábbi szavait.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2022. 01. 15. 10:29
null
Budapest Andrássy út. Ellenzéki ünnepség 56-ra emlékezve. Dobrev Klára, Márky-zay Péter, Jakab Péter, Karácsony Gergely Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány és Márki-Zay egészségpolitikusa, az egyébként oltásellenes Komáromi Zoltán az ATV Start reggeli műsorában a riporter kérdésére felelve beismerte, hogy bezárnák a vidéki kórházak egyes osztályait – írta meg az Origo.

Komáromi Zoltán, Gyurcsány egészségpolitikusa az ATV Start reggeli műsorában kérdésre válaszolva megerősítette azt az állításukat, miszerint a baloldal – megválasztásuk esetén – a vidéki kórházakban bezárnának, megszüntetnének bizonyos osztályokat. 

Szerinte a világon mindenhol így van, miközben valójában állításának nem sok valóságalapja van. Ezzel a lépéssel magyarok milliói kerülnének hátrányos helyzetbe, rontva az ország egészségügyi állapotát – hívja fel a figyelmet a lap. 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter már számos alkalommal hangot adott abbéli meggyőződésének, miszerint az egészségügyet üzleti alapokra kell helyezni. 

Tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg, a többit pedig megszüntessék.

Tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat is. 

Márki-Zay a különböző nyilatkozataiban azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné.

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban vagy akár falvakban élők közelében – jelentette ki Márki-Zay.

Az Origo.hu cikkében arra is felhívja a figyelmet, hogy Márki-Zay jól látható módon főnöke, Gyurcsány 2010 előtti programját akarja megvalósítani, amikor bevezették a kórházi napidíjat és vizitdíjat, amit csak a Fidesz népszavazása söpört el.

Mintegy erre reagálva Márki-Zay egy Facebook-videóban azt mondta, hogy a 2008-as, Fidesz által kezdeményezett szociális népszavazást – ahol hatalmas többséggel leszavazták a magyarok a fizetős egészségügyet – ki sem lehetett volna írni.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje tavaly nyáron egy interjúban üzletnek nevezte az egészségügyet. Szerinte az ingyenes egészségügy illúzió, az általa preferált egészségügyi modell egybiztosítós, versengő.

2021 novemberében egy gárdonyi lakossági fórumon az Amerikai Egyesült Államokban működő rendszer előnyeit sorolta és abszurd módon a következőket mondta:

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája – mondta Márki-Zay Péter (az egyébként közismerten nagyon rossz állapotban lévő) amerikai rendszer apropóján.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.