Megint megdobálták a migránsok a magyar rendőröket + videó

Ezúttal fagyott földdarabokkal támadtak a határt védő rendőrökre, és tettek kárt a rendőrautókban.

Forrás: M1, Híradó.hu2022. 01. 25. 13:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét rendőrökre támadtak a migránsok Bács-Kiskun megyében. Bácsborsódnál az illegális bevándorlók fagyott földdarabokat dobáltak át a határkerítés felett, amikor a Készenléti Rendőrség járőrei megakadályozták az átjutásukat – idézi az M1 Híradóban elhangzottakat a Híradó.hu.

Idén immáron második alkalommal támadtak rendőrökre illegális bevándorlók a Bács-Kiskun megyei határszakasznál. Egyik esetben sem sérült meg senki, a rendőrautókban azonban kár keletkezett.

Szombat este kilenc órakor a szerb területen egy migránscsoport gyűlt össze azzal a szándékkal, hogy illegálisan bejussanak hazánkba. A Készenléti Rendőrség járőrei viszont ebben megakadályozták őket – mondta Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az M1-nek.

Fotó: Police.hu

Hozzátette, az illegális bevándorlók fagyott földdarabokat fogtak meg, majd azokat a határkerítés fölött áthajítva vették célba az egyenruhásokat. Az incidens során senki nem sérült, az egyik szolgálati autó azonban kárt szenvedett. Ezt követően a migránsok látták, hogy nem tudnak bejutni Magyarországra, így elmentek a kerítéstől.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen – számolt be az M1 és a Híradó.hu.

Nem ez volt az első eset, január 12-én már történt hasonló atrocitás a határon.

Ekkor szintén migránsok próbáltak meg illegálisan bejutni Magyarországra, és kövekkel dobálták meg az egyenruhásokat. Ez esetben sem sérült meg rendőr, egy rendőrautót viszont szintén eltaláltak. A jármű egyik karosszériaeleme, valamint a szélvédője sérült meg – fejtette ki a szóvivő.

Arról, hogy milyen stratégiát választanak az illegális migránsok a határátkelésre, elmondta, hogy az idei évben is a létrázós módszert alkalmazzák a legtöbbször.

Szerencsére azonban kollégáim a két kerítés közt éberek, és feltartóztatják, illetve megakadályozzák ezt a határsértési formát

– emelte ki Hürkecz Zoltán.

A rendőrség hivatalos oldala arról számolt be, hogy a Bács-Kiskun határszakaszon a minap egy migráns fa- és kődarabokkal dobálta meg a járőröket, akik pajzsukkal hárították a támadást. Itt szintén egy rendőrautó roncsolódott. Ezt követően a migráns visszaszaladt szerb területre. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

Az M1 Híradó idézett adása és az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Az egyik megrongálódott rendőrautó (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.