Számos szaktekintély csatlakozik a Mathias Corvinus Collegium programjához

Az intézmény külföldi vendégoktatóival, szakértőivel február 16-17-én is találkozhatnak az érdeklődők.

2022. 01. 29. 13:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programban idén részt vesz mások mellett Edouard Husson, a Cergy-Paris Egyetem modernkori történelemmel foglalkozó professzora, vagy Peter Boghossian amerikai filozófus, aki rávilágított arra, hogy milyen könnyen tudnak teret hódítani az amerikai egyetemeken az áltudományos elképzelések.

A közlemény szerint az alapítványnál tevékenykedik majd James A. Schellinger, Indiana állam korábbi kereskedelmi minisztere, Klaus-Rüdiger Mai író, német történész, akinek könyvét már tavaly bemutatta az MCC és Szergej Andrejev Közel-Kelet kutató, aki doktori fokozatát a University of Oxfordon szerezte.

A szakembergárdát erősíti továbbá Vajk Miklos Lukacs de Pereny magyar származású perui gondolkodó és közösségi médiasztár, valamint Rod Dreher, a The American Conservative magazin vezető szerkesztője.

A Mathias Corvinus Collegium számos külföldi vendégoktatójával, szakértőjével február 16-17-én is találkozhatnak az érdeklődők az MCC Budapest Summit nemzetközi konferencián. A szakmai eseményen a részt vevők arról értekeznek, hogy mit és miért tanítunk gyermekeinknek a jogokról, felelősségről, embertársainkról, a genderelméletről és a kritikus gondolkodásról - írták.

Az MCC 2020-ban indította el a Visiting Fellowship vendégkutatói ösztöndíjprogramját, amelynek részeként az alapítvány 2 héttől 6 hónapig terjedő időtartamban lehetőséget nyújt kiemelkedő külföldi és külföldön élő magyar kutatóknak, professzoroknak, hogy az MCC komplex tevékenységébe bekapcsolódva kutassanak, oktassanak Budapesten és a regionális központokban - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a programban az MCC-s diákok olyan neves külföldi szaktekintélyektől hallgathatnak előadásokat, akikkel a hagyományos felsőoktatásban nincs lehetőségük találkozni.

Az MCC a tehetséges diákok érdekeit, fejlődését tartja szem előtt, így elsődleges célja, hogy a fiatalok európai viszonylatban is egyedülálló tudást kapjanak.

Kiemelték, hogy a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó tevékenységének fontos pillére a nemzetközi kapcsolatok bővítése, az intézmény nemzetközi láthatóságának növelése, amely olyan képzések által valósulhat meg, mint amilyen az MCC Visiting Fellowship Program is.

Tavaly az MCC-ben összesen 104 nemzetközi rendezvényen vehettek részt az érdeklődők, és több mint 160 nemzetközi előadó kapcsolódott be az intézmény tehetséggondozó tevékenységébe.

Az MCC Visiting Fellowship Programhoz 2021-ben 18 külföldi szaktekintély csatlakozott, és a nemzetközi vendégelőadók száma minden évben folyamatosan bővül - áll a közleményben.

Borítókép: MCC Summit (Fotó: MCC/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.