Szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet a Kopp Mária Intézet

A Kopp Mária-év alkalmából a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet Közös KINCSeink család, közösség, lelki egészség címmel – olvasható az intézet honlapján.

Magyar Nemzet
Forrás: Kopp Mária Intézet2022. 01. 17. 16:35
Forrás: Kopp Mária Intézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázni szépirodalmi vagy tudományos alkotással lehet, amelyeknek tartalmilag kapcsolódniuk kell Kopp Mária és Skrabski Árpád A boldogságkeresés útjai és útvesztői (Budapest, KINCS, 2021) című könyvéhez vagy a magyarok lelkiállapotát vizsgáló Hungarostudy kutatások (Kapocs 2022/1) témaköreihez.

Mint írják, szépirodalmi alkotás esetében olyan pályaműveket várnak, amelyek az irodalom eszközeivel ragadják meg a boldogság, a lelki egészség, a társas kapcsolatok, a családok és a közösségek összekapcsolódó világát. Műfaji megkötés nincs, a szépirodalmi pályázatra minden 18 éven felüli jelentkezhet. 

Formai elvárások: maximum 20 ezer karakter terjedelem, TNR 12-es betűméret, másfeles sorközzel.

A pályázat kiírói tudományos pályamunka esetében a megadott témakörökhöz kapcsolódó elméleti vagy empirikus eredményeket bemutató tanulmányokat várnak, a tudományos standardoknak megfelelően. Formai elvárások: minimum 20 ezer, maximum 40 ezer karakter, TNR 12-es betűméret, másfeles sorközzel. A hivatkozás formája szabadon választható (APA, Chicago stb.), de egységes.

A pályázatok beadási határideje: 2022. április 3., amely dátum egyben Kopp Mária halálának 10. évfordulója is.

A pályázatokat digitális formában (pdf- vagy doc-fájlban) várják a [email protected] e-mail címre. Kérik, hogy a pályázók küldjék el a pályamű mellett személyes adataikat is (pályázó neve és életkora, e-mail címe, telefonszáma), továbbá a letölthető hozzájáruló nyilatkozatot aláírva jpeg, jpg vagy pfd formátumban. A pályázati dokumentáció díjmentesen letölthető a linkre kattintva. A KINCS felhívja a figyelmet: a letöltött dokumentumok kizárólag a pályázat készítésére, jelen pályázat során használhatóak fel. Egy pályázó maximum két pályaművet nevezhet és több pályázó közösen is beadhat egy alkotást. 

Az eredményhirdetés 2022. július 11-én, a népesedés világnapján lesz, a pályázat keretösszege: 3 millió forint. Mindkét kategóriában az első helyezett bruttó 500 ezer forintot, a második helyezett bruttó 300 ezer forintot, a 3. helyezett bruttó 200 ezer forintot kap.

Szépirodalmi pályázat esetében négy kategóriában különdíjat is hirdetnek 250 ezer forintos díjjal, ezek a Fiatal, Anya, Apa és Nagyszülő különdíjak.

A részletes pályázati kiírás a linkre kattintva érhető el.

Borítókép: Skrabski Árpád és Kopp Mária. Fotó: Kopp Mária Intézet

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.