időjárás 16°C Paszkál 2022. május 17.
logo
Megszorítás és tagadás van csak a szótárukban

Társadalomellenes a baloldali politika

Magyar Nemzet
2022.01.16. 17:59 2022.01.16. 19:49
Társadalomellenes a baloldali politika

A baloldal továbbra is a bukott gyurcsányi politika fogságában van és minden téren ellent akar mondani a kormánynak a Nézőpont elemzője, Rotyis Bálint szerint. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy látja: a baloldal csak megszorításokban tud gondolkodni.

Az ellenzék mindig az ellenkezőjét képviseli annak, amit a kormány tesz, tekintet nélkül arra, hogy mi szolgálja az emberek érdekeit

– mondta a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap, az M1 aktuális csatornán nyilatkozva. Rotyis Bálint hangsúlyozta: a baloldal vezető politikusa, Gyurcsány Ferenc nem vizsgálta felül 2010 előtti politikáját. 

– Nincs ok feltételezni, hogy hatalomra kerülése esetén az újra ne az adóemelésekről, újabb sarcokról, az állami szféra visszaszorításáról és a piaci szféra megerősítéséről szólna

– szögezte le az elemző.

Kiemelte, Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének korábbi mondatai alapján a baloldal nem ért egyet a rezsicsökkentés intézményével, továbbá a baloldal üzletként tekint az egészségügyre, ami egyértelműen árnövekedéshez, az állami biztonság visszaszorításához vezetne. – Egy felelős ellenzéktől a kritikák mellett elvárható lenne, hogy amit tesz, azt okosan tegye – fogalmazott Rotyis Bálint.

A Nézőpont Intézet elemzője példaként említette erre a rezsicsökkentés, valamint az üzemanyagok és az alapvető élelmiszerek árstopjának bevezetését. Azt mondta, 

az ellenzék nem mérlegelte, hogy milliók járnak jól ezekkel az intézkedésekkel, hanem csak mindenképpen ellent akartak mondani az Orbán-kormánynak. 

– Ebben pedig van egy verseny az ellenzéken belül: minden párt próbálja minél erősebben kritizálni a kabinet döntéseit, miközben nem veszik figyelembe, hogy számos kormányzati intézkedés a baloldali szavazók tetszését is elnyerte – vélekedett Rotyis Bálint. Az elemző szerint a rezsicsökkentés mellett ilyen lépések voltak például a kormány családtámogatási intézkedései is.

Kiemelte, a Fidesz azért is vezetheti már több mint egy évtizede a pártok versenyét, mert ha a kormánypártok látnak egy problémát – legyen az akár nemzetközi méretű –, mindig megpróbáltak az emberek érdekeit szolgáló választ találni. Rotyis Bálint példaként hozta az alapvető élelmiszerek árának maximálását, hozzátéve, hogy az kifejezetten előnyös a szegények számára.

Hollik István tegnapi videónyilatkozatában pedig arra emlékeztetett, hogy a baloldal segítség helyett a legnagyobb válság idején is újabb és újabb terheket tett az emberek vállára. A Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette, 

a Fidesz–KDNP-kormány 2021 decemberében döntött úgy, hogy lakossági kamatstopot vezet be, amelynek értelmében az október végi szinten rögzítette a jelzálogalapú hitelek kamatait.

Hangsúlyozta, ennek az intézkedésnek az volt a célja, hogy mérsékelje az egész Európát és benne Magyarországot is nyomasztó inflációt. – Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy 

amikor a baloldal volt kormányon, az ilyen válságkezelő, a magyar embereket megvédő intézkedések elképzelhetetlenek voltak

– fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kiemelte, mivel 

a baloldal a korábbi Fidesz-kormány családtámogatási rendszerét leépítette, kamattámogatott hiteleit kivezette, 

ezért a „baloldali kormányok tulajdonképpen devizahitel-csapdába kergették a lakosság jelentős részét úgy, hogy ennek a kockázatára nem hívták fel az állampolgárok figyelmét, nem tájékoztatták megfelelően a magyar embereket”.

– Ezzel szemben a Fidesz–KDNP-kormány a válság idején is igyekszik csökkenteni a lakosság terheit, „hiszen tudjuk, hogy Magyarország csak így mehet előre, és márpedig Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra” – mondta Hollik István.

Borítókép: Az öt baloldali miniszterelnök-jelölt. (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)