A „szokottnál” is több migráns rohamozta meg határainkat

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 9-én összesen 217 határsértőt tartóztattak fel és 262 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség hivatalos oldalán.

Forrás: Police.hu2022. 02. 10. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Mohács, Zsana, Kunbaja, Petőfiszállás, Katymár, Bácsborsód és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Kübekháza, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.
  • Pest megyében Inárcs, Kiskunlacháza és Bugyi közigazgatási területén 36 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, togói, ghánai, kameruni, indiai, kubai, grúz, algériai, egyiptomi, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 17 esetben összesen 262 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 113 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 149 főt. Embercsempészés miatt 2 ember ellen, míg közokirat-hamisítás miatt 1 fő ellen indult büntetőeljárás – áll a Police.hu-n.

Borítókép: migránsok Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.