Agresszívan folytatják határaink ostromát a migránsok

A rendőrök február 10-én összesen 251 határsértőt tartóztattak fel és 197 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – tette közzé a rendőrség hivatalos oldala.

Forrás: Police.hu2022. 02. 11. 7:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök öt esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Dunafalva, Bácsborsód, Mélykút és Kelebia közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 18 esetben összesen 205 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szeged, Ásotthalom, Ruzsa, Domaszék és Csengele közigazgatási területén.
  • Veszprém megyében, Ajkán egy esetben két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, palesztin, marokkói, tunéziai, líbiai, gambiai, török és iraki állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 18 esetben összesen 197 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében három esetben 59 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hét esetben 138 főt. Embercsempészés miatt két, közokirat-hamisítás miatt három ember ellen indult büntetőeljárás – áll a Police.hu-n.

Borítókép: Migránsok Csongrád-Csanád megyében (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.