Biblia-per: Kudarcba fulladt az ateisták budapesti ellentüntetése

Tibi atya hangsúlyozta: aki úgy véli, hogy a kereszténység büntethető, annak nincs helye Európában.

Forrás: Facebook2022. 02. 15. 14:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa-szerte nagy társadalmi és médiavitát váltott ki Päivi Räsänen finn parlamenti képviselő pere, aki ellen Szent Pál homoszexualitással kapcsolatos sorainak megosztása miatt indítottak eljárást. A január 24-én kezdődő büntetőeljárás – amelynek eredményeként a képviselő akár két év börtönt is kaphat – a hazai keresztény körökben is nagy visszhangot váltott ki, így február 13-án egy nappal a tárgyalás folytatása előtt – szimpátiatüntetés is szerveztek Päivi Räsänenért

A Finnország budapesti nagykövetsége előtt három-négyezer jelenlévő részvételével megtartott demonstráción Tibi atya, pontosabban a népszerű közösségi oldal mögött álló személy is részt vett, aki ekképpen kommentálta a történteket: 

Nem vagyok gyakorló keresztény, de gyalázatosnak tartom, amikor egy kultúra elkezdi üldözni a gyökereit. A kereszténység nem pusztán megőrzendő érték, hanem a kultúránk gerince. Nem válhat büntethetővé, aki szerint mégis, annak pedig nincs helye Európában

 – hangsúlyozta a népszerű véleményvezér, aki szerint külön szégyenletes, hogy a finn Evangélikus Egyház nem állt ki a Bibliaidézés jogáért. 

Tibi atya az egyre erősödő LMBTQ-lobbi kapcsán továbbá kifejtette: a szivárványkonszern jól megfogalmazott, mainstream és forradalmi eszközökkel kikényszerített célja, hogy megfélemlítse és minden eszközzel elhallgattassa azokat, akik szkeptikusak vele szemben. Elmondása szerint ezt a kételkedést kifejezni ma Magyarországon egy munkahelyen jóval nagyobb kockázatot jelent, mint kitenni a szivárványos profilképet. 

Nem támogatni a házasságukat és a gyermekadoptációjukat pedig már gyűlöletbeszédnek minősül, ahogy a gyermekeknek sugárzott transzpropaganda kritikája is 

– mutatott rá. Tibi atya ugyanakkor kijelentette: férfinak és nőnek csak születni lehet, gyermeket csak nő szülhet, ez evidencia. Ennek ellenére azonban úgy véli, hogy minden felnőtt állampolgár számára biztosítani kell az öncsonkítás és a test bestiális eltorzításának a jogát, és azt is, hogy utána a választott nemükként tekintsenek magukra. 

Arra azonban senkit sem szabad kényszeríteni, hogy meggyőződése ellenére neki is úgy kelljen tekintenie a genderideológia hentesmunkáján átesettekre, ahogy ők magukra – húzta alá, miként azt is megerősítette, hogy a gyermekektől egyértelműen távol kell tartani mindent, amit a „szivárvány felkínál”. 

– A gyerekekért vívott csatát ugyanis nem akkor veszítjük el, amikor az első tanárt rúgják ki, mert nem elég szivárványos, hanem akkor, amikor egyáltalán felmerül, hogy átlépjék az iskola küszöbét – fűzte hozzá. 

A Päivi Räsänenért tartott nagy sikerű szimpátiatüntetésre válaszul a Magyar Ateista Társaság is ellentüntetésre buzdította a követőit a Facebookon, hogy a gyűlöletkeltés ellen, valamint a szekuláris értékek, és az LMBTQ+ közösség tagjai mellett foglaljanak állást. 

Fotó: Facebook/Cs. Király Tamás

A több ezer fős szimpátiatüntetéssel ellentétben azonban az ateisták demonstrációja kudarcba fulladt,

 a közösségi médiában megjelenő képek ugyanis arról tanúskodnak, hogy az ellentüntetésen alig néhány ember jelent meg.

Borítókép: Szimpátiatüntetés és ellentüntetés (Fotó: Facebook/Cs. Király Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.