„Egyre menőbb a homoszexualitás a fiatalok körében”

Szekeres Éva, a Vdtablog.hu nemrég indult tényfeltáró cikksorozatának szerzője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának volt a vendége, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig című kurzusáról és az arról készült cikksorozatról beszélt. A következőkben a műsor szemléjét olvashatják.

MAGYAR NEMZET
Forrás: VDTABLOG.HU2022. 02. 15. 7:14
Budapest, 2014. július 5. Résztvevők a 19. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség fesztiváljának felvonulása előtt Budapesten, az Alkotmány utcában 2014. július 5-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekeres Éva pedagógus és testvére azért jelentkeztek a kurzusra, mert érdeklődnek a gyerekvédelem iránt, és úgy gondolták, hogy hasznos ismeretekre tehetnek szert az online tanfolyam során. Ugyanakkor volt bennük félelem, hogy esetleg burkolt genderérzékenyítéssel és a gyermekvédelmi törvény kijátszásával fognak szembesülni – és ez végül így is lett.

Gondosan csomagolt propaganda

A tényfeltáró cikksorozat szerzője Csete Beáta műsorvezetőnek elmondta, a kurzus valódi célja az lehet, hogy az általa érzékenyített szülők és pedagógusok majd saját maguk fogják továbbadni a gyerekeknek a tanultakat, ezáltal megkerülve a törvényi korlátozásokat. Szekeres a műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette,

míg az LMBTQ-kérdés egyáltalán nem való az iskolába, addig a gyermekvédelem igen, és a kurzus egyes részei kiválóan használhatóak mind egy szülő, mind egy pedagógus számára.

A képzést vezető oktatóról elmondta, egy korábbi interjúban azt állította, hogy a kormány a törvénnyel aktívan veszélyezteti a gyermeket, ám Szekeres Éva szerint az ilyen típusú szexuális edukációval érzékenyített szülők és pedagógusok jelentik a valódi veszélyt – olvasható a Vdtablog.hu cikkében.

Valódi gyermekvédelem

Szekeres Éva szerint bár nehéz súlyozni, de a kurzus anyaga véleménye szerint nagyjából egyharmad részben jó és hasznos, azonban, mivel abszolút erős a motiváció a genderérzékenyítésre (amelyet ravasz módon kevertek a valóban hasznos tartalmakkal), a maradék kétharmad teljesen elfogadhatatlan.

Kiemelte, a kurzus tananyagát a gender studies politikával átitatott „tudományága” alapján állították össze, ahol a normális szexuális orientációt, avagy a heteroszexualitást csak egynek veszik a számtalan más irányultság mellett, így sokkal nagyobb a hangsúly az LMBTQ-érzékenyítésen, mint a hasznos és pozitív gondolatokon – olvasható a Vdtablog.hu oldalon.

„Tudományos tények”

A tényfeltáró cikksorozat szerzője szerint az általa hasznosnak vélt tananyagrész mögött releváns és értékelhető szakirodalom állt, kutatásokkal volt alátámasztva. Az LMBTQ-propagandával foglalkodó részek azonban mellőztek minden szakmaiságot, áltudományosak és félrevezetők voltak. Példaként kiemelte, hogy

a homoszexualitás veleszületettségét cáfoló kutatásokról (mára már konszenzussá vált a tudományos körökben, hogy a hagyományostól eltérő nemi orientációk elsősorban környezeti és nem genetikai okokra vezethetők vissza) egy szó sem esett a kurzus során.

A rádióadásból kiderül, hogy míg az LMBTQ-érdekérvényesítés színtereként a Pride-felvonulást emelték ki, addig a heteroszexuálisok számára nincs feltüntetve hasonló felület. Szekeres Éva felhívta a figyelmet arra a globálissá váló problémára, hogy az LMBTQ-közösségbe tartozás egyre inkább „menő” a fiatalok számára. Azok például, akik figyelemhiányban szenvednek vagy önbizalomhiányosak, lelkileg sérültek, úgy érezhetik tudat alatt, hogy ezáltal figyelmet és törődést kaphatnak – olvasható a Vdtablog.hu cikkében.

Ráadásul Nyugaton már az LMBTQ-propaganda képviselőjének lenni remek karrierlehetőséget is biztosít

– zárta az interjút a tényfeltáró sorozat szerzője.

A teljes rádióinterjú pedig itt hallgatható meg:

A cikksorozat első részét ide kattintva, míg a második részét ide kattintva olvashatják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.