időjárás 18°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Érzékenyítő kurzust tartanak az ELTE-n a gyermekvédelmi törvény megkerülése érdekében

Magyar Nemzet
Forrás: vdtablog.hu
2022.02.07. 10:16 2022.02.07. 17:50
Érzékenyítő kurzust tartanak az ELTE-n a gyermekvédelmi törvény megkerülése érdekében

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig címmel indított online kurzust. A kurzus ingyenes és bárki számára elérhető, de elsősorban pedagógusoknak és a „gyermeknevelést komolyan vevő szülőknek” ajánlották.

„Kurzusunk arra vállalkozik, hogy az érdeklődő pedagógusoknak és szülőknek alapvető ismereteket nyújtson a gyermek- és serdülőkori szexuális fejlődésről és viselkedésről, a szexuális és nemi kisebbségi identitások és orientációk kialakulásáról, a családi és intézményi szexuális nevelés elfogadott alapelveiről valamint a szexuális abúzus természetéről és megelőzésének lehetőségeiről” – állt a kurzus leírásában. 

A Vdtablog.hu-n induló cikksorozat írója és húga azzal a feltételezéssel jelentkezett a kurzusra, hogy nagy valószínűséggel egy genderstudies alapú érzékenyítő képzést kapnak majd erős kormánykritikával fűszerezve, válaszul a kormánytöbbség által júniusban elfogadott törvényre, amely egyebek mellett megtiltja a hasonló érzékenyítő képzéseket végző szervezetek iskolai működését. 

Ugyan reménykedtünk benne (ekkor még nem ismertük sem a tematikát, sem az oktatók névsorát), hogy esetleg téves vagy túlzó a feltételezésünk, de a képzés maradéktalanul igazolta prekoncepciónkat

– írták.

A következő hetekben, nagyjából a tárgyalt modulok sorrendjében, cikksorozatban közöl ismertetőt a kurzus anyagáról a Vdtablog.hu, kitérve az ajánlott segédanyagokra is. Mint írják, az elsődleges céljuk nem az, hogy beálljanak a jó szándékú panaszkodók sorába, akik egyre elkeseredettebben tudósítanak arról az ideológiáról, amely egyes nyugati országokban mára megkérdőjelezhetetlen, kritizálhatatlan „államvallássá” vált, és amit már Magyarországon is terjesztenek és képviselnek egyetemi oktatók, pszichológusok, médiumok, különböző emberi jogi vagy gyermekvédelmi (!) szervezetek. 

Sokkal inkább hisznek az akcionalitásban, túl akarva lépni a szomorú és kétségbeesett tehetetlenségen – olvasható az oldalon.

Borítókép: illusztráció. (Fotó: Pixabay.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.