Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Az érettségizők rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Oktatási Hivatal2022. 02. 10. 11:31
null
Nyíregyháza, 2017. május 8. Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022. február 15-ig lehet jelentkezni a május–júniusi érettségi vizsgákra – emlékeztetett az Oktatási Hivatal közleményében. Mint írják, az érettségizők rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

A tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk és a kormányhivatalok elérhetőségei is megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

2022-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 2-től június 24-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 2–23. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek.

A vizsgákat a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg, ezek leírása ugyancsak elérhető a hivatal honlapján.

Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat. A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a Felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben.

Lapunk a minap Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral készített interjút a felsőoktatási jelentkezési határidő apropóján. Az interjú a linkre kattintva olvasható.

Borítókép: magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án (Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.