Kocsis Máté: A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak

A kormánypártok kihelyezett frakcióülése után a kormánypárti politikus elmondta, hogy a baloldal visszatérésével sokat veszíthetne Magyarország.

2022. 02. 17. 15:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–  A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak Magyarországra vagy sem 

– közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón. Mint mondta, választási felkészülés zajlik, ezért a frakcióülés fő témái is a kampány köré csoportosultak, így szóba került a választások tétje is.

– A baloldali kormányok idején elvettek mindent, emelkedtek az adók, a rezsiköltségek. A mostani kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, korlátoztuk a rezsiárakat, valamint több szektorban is béremelés történt 

– emlékeztetett Kocsis. Kiemelte: a baloldal programját megismerhette az ország 2002 és 2010 között, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig ugyanúgy cselekedne.

– A frakcióülésen Varga Mihály beszámolt arról, hogy a magyar gazdasági növekedés Európa élvonalába tartozik. Ennek köszönhetően valósult meg a 25 év alattiak szja-visszatérítése vagy a családi adókedvezmény is 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy a szexuális propaganda egyre nagyobb erővel közelít a gyerekek felé, ezért fogadták el a gyermekvédelmi törvényt. Ebből kialakult egy vita, először Magyarországon, majd Brüsszelben is. Soha nem látott erővel indítottak támadást hazánk ellen.

– A brüsszeli támadások akkor zárulhatnak le, ha a magyarok állást foglalnak a gyermekvédelmi népszavazáson 

– jegyezte meg Kocsis, aki emlékeztetett, hogy a 2016-os kvótanépszavazás után is jelentősen tompultak a brüsszeli támadások. A Magyar Nemzet kérdésére a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy a népakaratnál nincsen erősebb, így a gyermekvédelmi népszavazás meg fogja oldani a vitákat.

Továbbá a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy hivatalos döntés született az államfő jelöltségről is, a képviselők egyhangúlag támogatták Novák Katalin személyét. A jelölőlapra a Fidesz és a KDNP képviselőinek a nevei is rákerülnek.

– Mi vagyunk az esélyesek, de ezt győzelemre kell váltani, ehhez pedig munkára van szükség. Meg kell mutatni az embereknek az elmúlt évek eredményeit és azt is, hogy mi mindent veszíthetünk, ha a baloldal ismét hatalomra kerülne – húzta alá Kocsis.

– Áttekintettük az előttünk álló parlamenti menetrendet, továbbá értékeltük az elmúlt négy és tizenkét évet is – vette át a szót Simicskó István. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője elmondta, hogy emberközpontú politikát vittek végig a legutóbbi ciklus során. 

– Ezekben a döntésekben a baloldal nem volt partner. Nem támogatták sem a járványi elleni védekezést, sem a családtámogatások kiszélesítését 

– emlékeztetett Simicskó. Hozzátette: nem szeretnénk ha visszatérne a kudarcos Gyurcsány-korszak.

Ezután a KDNP politikusa kitért arra, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje önmagát keresztényként és jobboldaliként határozta meg, ehhez képest arról beszélt, hogy az ördöggel is szövetkezne azért, hogy hatalomra jusson. 

– Egy keresztény ember ilyet nem mondhat 

– rögzítette Simicskó, aki súlyos problémákat lát abban, hogy legutóbb már a kommunisták és a fasiszták képviseletéről is beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje, valamint többi társadalmi csoportra is dehonesztáló megjegyzéseket tett.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.