Soron kívüli támogatást kap a Szent Imre kórház

476,5 millió forinttal segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház sürgősségi betegellátó osztályának helyreállítási munkálatait – tájékoztatott közleményében a szaktárca.

Magyar Nemzet
2022. 02. 05. 10:44
null
Budapest, 2022. január 23. Tûzoltók a fõvárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tûz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületbõl 56 beteget kellett áthelyezni. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban január végén tűz ütött ki, amelynek következtében az intézmény sürgősségi betegellátó osztálya jelentős, több száz milliós kárt szenvedett. 

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tűzeset napján a helyszínen tájékozódott, és Bedros J. Róbert főigazgatót arról biztosította, hogy a kormány mindent segítséget megad a kórháznak a helyreállításához. Az intézménynek ugyan van vagyonbiztosítási szerződése és a biztosító elkezdte a helyszíni szemlét, valamint a kárfelmérést, de az ügyintézés elhúzódhat.

A szaktárca a budapesti sürgősségi betegellátás érdekében ezért soron kívüli támogatásban részesíti a kórházat 

– olvasható a közleményben. 

Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, január 23-án reggel tűz ütött ki a XI. kerületi Szent Imre kórházban. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tűz és a füst több mint száz négyzetméternyi területet érintett, amelynek következtében 56 beteget kellett áthelyezni. A tűzesetben egy ember vesztette életét.

Borítókép: Tűzoltók a Szent Imre kórházban (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.