időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Soros reméli, hogy Orbán veszít

Magyar Nemzet
Forrás: Népszava
2022.02.01. 08:41 2022.02.01. 09:34
Soros reméli, hogy Orbán veszít

Kritikusnak tartja az idei évet Soros György: miután áprilisban Franciaországban lesz elnökválasztás, Magyarországon pedig 

talán kiszavazhatnak a hatalomból egy autokrata vezetőt

– derül ki a Népszava cikkéből. A baloldali napilap beszámolója szerint Soros György egy hétfő esti előadásában fejezte ki reményeit a tavaszi eseményekkel kapcsolatban, amelynek szövegét előre a lap rendelkezésére bocsátották. Mint írták; 

a magyar származású amerikai milliárdos alapvetően derűlátó, 

„kedvezően ítéli meg az általa kívánatosnak tartott nyílt társadalmak esélyeit az autoriter egypártrendszerekkel szemben”.

A spekuláns előadásában egyébként alapvetően a kínai politikai helyzetet elemezte, csak néhány gondolat erejéig tért ki az európai folyamatokra. Soros György nem tartja kizártnak ugyanis, hogy a Kínai Kommunista Párton belül leváltják Hszi Csin-Pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét. A magyar származású milliárdos szerint akár az omikron vírusvariáns is okozhatja a kínai vezető bukását. 

Érdekesség egyébként, hogy az autokrata magyarul önkényuralmi vezetőt jelent. Az ilyen politikusokat nem demokratikus választásokon szokták kiszavazni a hatalomból. 

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.