Többnyire felhős, szeles időre számíthatunk pénteken

Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de az északi országrészben többórás napsütés valószínű, délnyugat felé haladva viszont vastagabb lesz a felhőzet, ott csak délelőtt süthet ki pár órára a nap – írja a Met.hu.

Forrás: Met.hu2022. 02. 25. 8:20
null
Pécs, 2020. február 10. Szélzsák nagy erejû szélben a Pécs-Pogány repülõtér hangárján 2020. február 10-én. Erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére másodfokú, a többi megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt. A széllökések délutánig az ország nagy részén meghaladhatják a 60-75, a Dunántúlon, kisebb eséllyel néhol a Duna-Tisza közén a 80-90 kilométer/órát. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb nyugaton fordulhat elő gyenge eső, északkeleten egy-egy zápor, hózápor. A keleti tájak kivételével az északnyugatira forduló szelet erős, esetleg viharos lökések kísérhetik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, a felhősebb nyugati, illetve az északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére –3 és +6 fok közé hűl le a levegő.

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére péntek éjfélig

Északnyugat felől hidegfront érkezik, így napközben a Dunántúlon, Duna–Tisza közén erős, néhol viharos szél várható. A Dunántúli-középhegységben, illetve Sopron, Fertő tó térségében egy-egy 65–75 km/h körüli széllökés is lehet. A délután második felében fokozatosan veszít erejéből a szél. Késő délután, este északkeleten a záporos csapadékgócokban kis mennyiségű havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.