Váratlan fordulatot hoz az időjárás

Főként hazánk északkeleti felén várható záporos csapadék, egy-egy zivatar is kialakulhat.

Forrás: Met.hu2022. 02. 17. 7:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap első felében egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, a késő délutáni, esti óráktól egyre kevesebb felhővel.

 A csapadékzóna a déli órákban kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte főként hazánk északkeleti felén több helyen várható záporos csapadék, sőt egy-egy zivatar is kialakulhat. 

Az esti órákban csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati légmozgást erős, az északkeleti megyékben időnként viharos lökések kísérhetik, majd délután a nyugatira, északnyugatira forduló szél az északi megyékben többfelé viharossá fokozódik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul, északkeleten néhol hűvösebb, a Fertő és az Alpokalja térségében melegebb is lehet. 

Késő estére többnyire 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

Eleinte kevés lesz felettünk a felhő, majd az éjféli órákban észak felől erősen megnövekszik a felhőzet. Az éjszaka második felében néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati légmozgás lassan veszít erejéből, hajnalban már inkább csak Sopronnál fordulhatnak elő viharos erejű széllökések. A délnyugati megyékben végig többnyire mérsékelt lesz a szél, ott párássá válik a levegő. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között valószínű, de a kevésbé szeles délnyugati tájakon, valamint az északkeleti határnál gyenge fagy is lehet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.