Végéhez közeledik az ajánlásgyűjtés

Alig egy napjuk maradt a választáson indulni szándékozóknak, hogy összegyűjtsék az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson induláshoz szükséges legalább 500 érvényes ajánlást.

Forrás: MTI2022. 02. 25. 8:10
Gerstmár Ferenc;
Veszprém, 2015. január 5. Gerstmár Ferenc, a 2015. február 22-i idõközi országgyûlési képviselõ-választás LMP-s jelöltje aláírást gyûjt Veszprém belvárosában január 5-én. Veszprém megye 1-es számú országgyûlési egyéni választókerületében idõközi választást tartanak, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyûlési képviselõjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselõi mandátum összeférhetetlen - október 30-i hatállyal lemondott országgyûlési mandátumáról. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délután 16 órakor kell leadniuk a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó íveket és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is.

A határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint egy nappal a határidő lejárta előtt mintegy 250 egyéni jelöltet vettek jogerősen nyilvántartásba a választási bizottságok, négy jelölt nyilvántartásba vételét pedig jogerősen visszautasították.

Országszerte azonban sok olyan jelölt van, akinek még nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 500 választói ajánlást,

így várhatóan még az utolsó napon is sok helyen próbálkoznak majd aláírásgyűjtéssel.

A bejelentett nem válik azonnal jelöltté: az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknak legkésőbb a bejelentéstől számított harmadik napon kell dönteniük, és ha érkezik jogorvoslati kérelem a nyilvántartásba vétel ellen, elhúzódhat az eljárás.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.