VV Fanni-gyilkosság: csak április végén várható ítélet

Miután a bíróság sorra vette az összes bizonyítékot, lezajlott az iratismertetés, a vádhatóság újabb tanú meghallgatását indítványozta. Így március elején folytatódik a bizonyítási eljárás, majd csak azután hangozhatnak el a perbeszédek. Ítélet április 29-én várható.

2022. 02. 15. 16:14
null
20200911, Budapest Novozánszki Fanni - VV Fanni gyilkosság - tárgyalás Fotó:Czerkl Gábor (CZ) Bors Fotó: Czerkl Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VV Fanni néven elhíresült valóságshow-szereplő, azaz Novozánszki Fanni meggyilkolása ügyében az előzetes várakozások ellenére nem fejeződött be múlt héten a bizonyítási eljárás. Így hónapokkal csúszik az elsőfokú ítélet kihirdetése. Továbbra is kérdés, hogy életfogytiglani fegyház vagy öt év szabadságvesztés vár a vádlottra, esetleg bizonyítottság hiányában felmentik.  

A Fővárosi Törvényszéken befejeződött az iratismertetés, ám nem kezdődtek meg a perbeszédek. Az ügyészség ugyanis egy újabb, eddig még nem szereplő tanú meghallgatást indítványozta. A vádlott, B. László ügyvédje szerint az FBI nyomozati eredményeit ki kell zárni a bizonyítékok közül, mert azokat nem a magyar törvényeknek megfelelően szerezték be. Az új tanút március elsején hallgatja meg a bíróság, aztán dönt az FBI-bizonyítékokról, hogy azokat kizárja vagy sem az eljárásból, majd 22-én ügyészi és 24-én védői perbeszédek következhetnek. 

A bíróság a terv szerint április 29-én hirdeti ki az elsőfokú ítéletet. Amennyiben ott felmentik a vádlottat, a bokájára szerelt nyomkövető is lekerülhet róla, ám amennyiben súlyos ítéletet kap, azonnal le is tartóztathatják.

A vádirat szerint B. László a vádbeli időszakban állandó munkahely és rendszeres jövedelem hiányában, továbbá költekező életmódja következtében rendszeresen kért kölcsön, jelentős tartozásokat halmozva fel. 

Egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, illetve a lakásán felhalmozott készpénzről. Elhatározta, hogy a sértettől megkísérel pénzt szerezni, de VV Fanni elzárkózott a személyes találkozótól. A vádlottnak azonban sürgősen pénzre volt szüksége, és nem hőkölt vissza attól, hogy azt akár erőszak útján szerezze meg a nőtől. A sértett a vádlottat 2017. november 20-án este mégis beengedte a lakásába, ahol B. László – a vád szerint – a lakásban fellelhető értékekért ismeretlen módon bántalmazta a nőt. 

A bíróság helyszíni tárgyalást tartott a XIII. kerületben lévő házban, illetve a mélygarázsban, ahol a vádlottnak, B. Lászlónak részletesen el kellett mondania és mutogatnia, hogy pontosan mi történt VV Fanni eltűnésének estéjén.  Fotó: Ripost/Máté Krisztián

Ezután a magatehetetlen sértettel és az értékekkel együtt elhajtott a helyszínről. A nő belehalt sérüléseibe, a vádlott a holttestet összekötözte, egy nehezéket erősített rá, majd azzal együtt a Dunába dobta. Az ügyészség ezért a volt MSZP-s dunaújvárosi képviselőjelöltet, B. Lászlót nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja. 

Az ügyész egyébként, arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekményt teljeskörűen beismeri, és lemond a tárgyalás jogáról, életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott, azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadlábra. B. Lászlóra áprilisban ez is várhat. 

Brodmann Péter, B. első ügyvédje, egyben nagybátyja azt mondta korábban: legfeljebb öt év szabadságvesztésre számítanak személyi szabadság megsértése miatt.

VV Fanni holtteste egyébként azóta sem került elő, B. László pedig tagadja, hogy megölte volna az egykori celebet, az ellene felhozott vádakból csak annyit ismer be, amennyit rá tudnak bizonyítani. 

Az azonban egyértelmű, hogy az aléltnak tűnő lányt az eltűnése napján a vádlott cipelte le a mélygarázsban parkoló autójához, erről ugyanis az ipari kamera felvételt is készített. Az autó csomagtartójában és egy kötélen pedig megtalálták VV Fanni vérének nyomait is a helyszínelők. B. László viszont azt állítja: a rosszul lett lányt elszállította „problémamegoldókhoz”. Erről a talányos társaságról azonban nem nyilatkozik. 

Borítókép: B. László az ölében cipeli az autójához az alélt (vagy már halott?) VV Fannit. (Forrás: Rendőrségi fotó a mélygarázs ipari kamerájának felvételéről)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.