XXI. Század Intézet: nem a baloldalnak kedvezett a kampánystart

A kormány cselekvőképesen lép fel, miközben Márki-Zay az orosz–ukrán témában is felelőtlenül nyilatkozik.

Magyar Nemzet
Forrás: XXI. Század Intézet2022. 02. 25. 13:06
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyenge évértékelő beszéd, káosz a közös államfőjelölt körül, visszalépett jelölt, botrányos miniszterelnök-jelölti megnyilatkozások, elhúzódó vita a közös listáról, látványos Gyurcsány-dominancia és kiábrándult ellenzéki szavazók – így foglalható össze Deák Dániel szerint a baloldal kampánystartja, ami komoly kudarcnak bizonyult.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője legújabb videóelemzésében kiemelte: 

kijelenthető, hogy a baloldal elveszítette a kampány első két hetét, ami a közösségi médiában is tetten érhető, ugyanis hiába költ sokkal többet hirdetésekre Márki-Zay Péter, ez az interakciószámokon egyáltalán nem látszik.

Emellett az orosz–ukrán háború kirobbanása sem kedvez a baloldalnak belpolitikai szempontból, hiszen ilyen válságszituációkban az emberek a mindenkori kormány felé fordulnak inkább, 

ami cselekvőképesen lép fel, miközben Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ebben a témában is felelőtlenül nyilatkozik.

Ráadásul, meglátása szerint, a belpolitikai témák helyébe most külpolitikai ügyek kerülnek napirendre. Ám hozzátette: mindezek ellenére a jobboldal sem dőlhet hátra, az utolsó hetekben is az eddigi lendületet kell fenntartania a sikeres választási szereplés érdekében.

Az elemzés teljes terjedelmében a linkre kattintva olvasható, megtekinthető.

Borítókép: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.