Egyetlen pillanatra sem áll le a migránsok inváziója déli határainknál

A magyar rendőrök március 20-án összesen 237 határsértőt tartóztattak fel és 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – jelenti a rendőrség hivatalos oldala.

Forrás: Police.hu2022. 03. 21. 7:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 110 határsértőt tartóztattak fel Sárhát, Homorúd, Tompa, Kiskunmajsa, Kunbaja, Katymár, Kelebia, és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 20 esetben összesen 126 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Bordány, Ruzsa, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.
  • Budapesten 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír, török, tunéziai és marokkói állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 9 esetben összesen 203 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 6 esetben 148 főt. Embercsempészés miatt 2 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 1 személy ellen indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Borítókép: migránsok Szegeden (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.