Elmarasztalták a balliberálisok csornai képviselőjelöltjét

Gyopáros Alpár: Az eredményeink vitathatatlanok, ezért személyeskedő, hazug kampány zajlik.

2022. 03. 31. 16:14
null
2022.03.24. Budapest Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert nyert Gyopáros Alpár (Fidesz–KDNP), Győr-Moson-Sopron megye 3. egyéni választókerületének képviselője, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Kisalfold.ezalenyeg.hu portál ellen. A Dabasi Járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint az online újság a cikkeiben valótlanságokat állított a politikusról, többek között jogszabálysértéssel vádolta meg a kormánypárti képviselőt. A cikkeket jegyző újságírót folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétsége miatt százezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

A cikket megosztotta egy olyan Facebook-oldal is, amelyet Kovácsné Varga Ildikó, a rábaközi választókörzetben induló baloldali országgyűlési képviselőjelöltje kezel adminisztrátorként, és ezzel szintén kimeríthették a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét.

Kovácsné Varga Ildikót a helyi választási bizottság szerdán elmarasztalta jogszabálysértő, a választás tisztaságának alapelvét, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét megsértő, a hivatalos képviselőjelölti oldalán közzétett Facebook-üzenete miatt. Ebben arról írt, hogy senki ne hagyja üresen a népszavazási lapot, mert különben a Fidesz kitölti az emberek helyett. A helyi választási bizottság első fokon az üzenet eltávolítására szólította fel a jelöltet, valamint nyolcszázezer forint pénzbüntetés fizetésére kötelezte a baloldali politikust.

Gyopáros Alpár a döntéseket úgy kommentálta lapunknak: „Az eredményeink vitathatatlanok, láthatóak, kézzelfoghatók, ezért azokkal nem tud támadni a baloldal.”

Helyette olcsó, személyeskedő kampányt folytatnak. Szomorú, hogy totális hazugságok kreálásától sem riadnak vissza a baloldali hírportálok, majd ezeket a koholmányokat a közösségi médiában úgy osztogatják a baloldal jelöltjei, hogy pontosan tisztában vannak azok minden valóságot nélkülöző tartalmával. Én nem ilyen módszerekkel szeretnék választást nyerni, a tisztességes versenyben hiszek

– mondta a kormánybiztos.

Borítókép: Gyopáros Alpár (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.