Közpénzen dőzsöl politikusokkal a BKV-vezér

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója rendszeresen tart úgynevezett „munkaebédeket” és „munkavacsorákat”, amelyekre vezető politikusokat hív meg. Az Origó információi szerint a számlákat utólag elszámoltatja a BKV-val, vagyis a cég állja a cechet. Az egyik ilyen ebéden a korrupciógyanús ügyekbe keveredett Horváth Csaba zuglói polgármester is részt vett, többek között poliplábat és sárga úszójú tonhalat ehettek a meghívottak.

Forrás: Origo.hu2022. 03. 04. 17:20
BOLLA Tibor
Budapest, 2020. március 2. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója beszédet mond a Budavári Sikló indulásának 150. évfordulója alkalmából emléktábla avatással egybekötött jubileumi ünnepségen a sikló Clark Ádám téri állomásánál 2020. március 2-án. A világ második siklóját százötven évvel ezelõtt, 1870. március 2-án helyezték üzembe. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került több olyan számla is, amely igazolja, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója „munkaebédnek” és „munkavacsorának” nevezett összejöveteleket tart jó nevű vendéglátóhelyeken, ahol vezető politikusokat vendégel meg, a számlát pedig utólag a BKV-val fizetteti ki.

Az egyik „munkaebéden” Bolla Horváth Csaba zuglói polgármesterrel találkozott 2019. december 17-én. Az eseményen az említettek mellett két ismeretlen személy is részt vett. 

A számla alapján az egyórás ebéd összköltsége 101 345 forint volt.

Bolla és asztaltársai délben ültek be a Bigfish Seafood Bistróba, amely az Andrássy úton található, jellemzően tengeri ételeket kínálnak a betérő vendégeknek. A számla alapján a BKV vezérigazgatója és Horváth Csaba olyan különlegességeket kóstoltak meg, mint például az ördöghalfilé, a polipláb és a sárga úszójú tonhal –  írja az Origó.

A halételek mellé a pompás kísérőnek számító remulade mártást és norvég vajmártást is kértek, valamint megkóstoltak egy rizottót is.

Előételként Szent Jakab-kagylót és lazactatárt fogyasztottak, valamint egy vegyes ízelítőnek nevezett fogást is, ami az étterem honlapján található leírás szerint polipcarpacciót és ördöghal-carpacciót, valamint egy Szent Jakab-kagyló ceviche-t foglal magában. Rendeltek továbbá egy adag mazzancole-t, ami egy garnélarákféle.

Desszertet végül csak ketten ettek: egy gesztenyepürét és egy ananásztartárt. Alkoholos italokat a meghívottak nem rendeltek, de elfogyott hat üveg ásványvíz, darabja 1500 forintért, és „négy málnás-bazsalikomos frissítő” is.

A számla végösszege meghaladja a százezer forintot, amelyet az Origó információi szerint Bolla, szokása szerint, nem a saját zsebéből fizetett, hanem később elszámolt a BKV terhére. 

A bőkezű meghívások különösen annak fényében tűnhetnek visszásnak, hogy az elmúlt napokban több vezető MSZP-s politikus kapcsán is súlyos korrupciógyanús ügyek láttak napvilágot. Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő például a hatóságok gyanúja szerint minimum 250 millió forintnyi vesztegetési pénzt vehetett át 2017 és 2019 között – olvasható az Origó cikkében. 

A két politikus a kenőpénzeket átadó Fuzik Zsolt szerint a zuglói parkolási rendszert üzemeltető cég profitjának felét kapta meg. Fuzik a parkolási társaság anyacégének vezető munkatársa volt, akinek a vallomását poligráffal ellenőrizték a hatóságok, és a vizsgálat szerint igazat mondott a vesztegetési pénzek kapcsán. Két további szocialista politikus, Molnár Zsolt és Baja Ferenc a gyanú szerint pont a BKV informatikai rendszereit üzemeltető cégtől kapott kenőpénzt. Előbbi 40, utóbbi 30 millió forintot.

A BKV terhére elszámolt „munkaebédek” és „munkavacsorák” kapcsán az Origó a cég sajtóosztályához fordult a kérdéseivel.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 Borítókép: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója beszédet mond a budavári sikló indulásának 150. évfordulója alkalmából emléktábla-avatással egybekötött jubileumi ünnepségen a sikló Clark Ádám téri állomásánál 2020. március 2-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.