Nyomozást rendelt el a rendőrség: kokainbizniszből fedezhették Szabó Tímea kampányát

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az Anonymous egyik videóján elhangzottak miatt. A hangfelvételen Fischer László baloldali háttérember arról beszélt, hogy a DK-s vezetésű III. kerület ellenzéki jelöltje, Szabó Tímea vélhetően drogkereskedelemből finanszírozza a kampányát. Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő tett feljelentést.

Mediaworks Hírcentrum
2022. 03. 31. 16:47
SZAB Tmea
Budapest, 2018. november 15. Szabó Tímea, a Prbeszd vezrsznoka felszlal a turisztikai trsgek fejlesztsnek llami feladatairl szl trvny s kapcsold trvnyek mdostsnak vitjban az Orszggyls plenris lsn 2018. november 15-n. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anonymuos március 26-án tette közzé azt a hangfelvételt, amelyben a DK-s vezetésű III. kerületi önkormányzattal üzleti kapcsolatot ápoló Fischer László ügyvéd arról beszél, hogy a baloldali összefogás helyi jelöltje, Szabó Tímea drogkereskedelemből finanszírozza a kampányát. Az ügyben feljelentést tett Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, amelynek nyomán vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – olvasható a hatóságnak a szerkesztőségünknek küldött válaszában.

A Budai Gyula által tett feljelentést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befogadta és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

A nyilvánosságra került hanganyagban Fischer László kifejtette, hogy Marbelláról jön a pénz, ám az összegek utaztatása nem egyszerű. Az is kiderült, hogy kanyaronként háromszáz-négyszáz millió forintot tudnak behozni az országba.

A beszélgetés legizgalmasabb része azonban az volt, amikor a pénz eredete került szóba. – Remélem, nem ilyen drog vagy akármi cucc – teszi fel a kérdést egy számunkra ismeretlen férfi. Fischer erre mindössze annyit válaszolt, hogy „ne reménykedjél”, majd hozzátette, „nem fegyver, az biztos, (…) szerintem kokain”. – Tömbben hozzák be, kilószámra hajóval – hangoztatta.

Borítókép: Szabó Tímea beszél az Országgyűlésben 2018-ban (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.