Orbán Viktor Versailles-ban tárgyal

A miniszterelnök az ukrajnai háborúról és annak következményeiről folytat megbeszélést az uniós állam- és kormányfőkkel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2022. 03. 10. 18:37
France's President Emmanuel Macron greets Hungary's Prime Minister Viktor Orban (R) at the Palace of Versailles, near Paris, on March 10, 2022, prior to the EU leaders summit to discuss the fallout of Russia's invasion in Ukraine. - EU leaders are scrambling to find ways to urgently address the fallout of Russia's invasion of Ukraine that has imperilled the bloc's economy and exposed a dire need for a stronger defence. (Photo by Ludovic MARIN / AFP) Fotó: AFP/Ludovic MARIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök ma délután Franciaországba utazott, hogy részt vegyen az uniós állam- és kormányfők Versailles-ban tartandó nem hivatalos találkozóján, ahol megbeszélést folytat az ukrajnai háborúról és annak következményeiről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Emlékeztetett: Orbán Viktor már a rendkívüli uniós csúcsot előkészítő nemzetközi tárgyalásain is azt az álláspontot képviselte, hogy a háború miatt kivetett szankciók gazdasági következményei súlyosak, de ha a szankciók kiterjednének az orosz olaj- és gázbehozatalra, akkor ezek a következmények sokkal súlyosabbak lennének. 

A kormányfő korábban kijelentette: Magyarország nem tudja követni az Egyesült Államok példáját, amely a héten kivetette a szankciókat ezekre a termékekre.

Ez Magyarország számára elviselhetetlen terhet jelentene, ezért nem lehet szó arról, hogy mi csatlakozzunk ezekhez a szankciókhoz, továbbra is szükségünk van a gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Az orosz energiahordozókra kivetendő szankciókat ellenző álláspontot támogatott múlt héten több más uniós tagállam vezetője, valamint gazdasági érdekképviseletek is.

Borítókép: Orbán Viktor és Emmanuel Macron (Fotó: AFP/Ludovic Marin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.