Terheléses támadás érte a Telexet és a 444-et

Csütörtök délután a Telex, a 444.hu és a Momentum.hu sem volt elérhető.

Magyar Nemzet
Forrás: Telex.hu2022. 03. 31. 19:08
Forrás: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a kora délutáni órákban terheléses támadás érte a Telex és a 444.hu szervereit, és hasonló okok miatt a Momentum.hu sem volt elérhető

adta hírül a Telex.hu. 

A baloldali portálokhoz hasonlóan hétfő reggel több online jobboldali portált is informatikai támadás ért, így a Mediaworks Hungaryhoz tartozó több online jobboldali portál, mint például a 888.hu, a Metropol, a Szabad Föld és a Mandiner is elérhetetlenné vált.

Az online lapokon nem sokkal a leállás előtt az alábbi üzenet jelent meg:

Ez a weboldal a kormányzati propaganda része! Elhozzuk az igazságot nektek! Kormányzati propaganda helyett független sajtót!

Tegnap este tovább folytatódott a hekkerek akciója, akkor a Fidesz honlapja ellen indítottak támadást az ismeretlen tettesek. 

A jobboldali médiumok esetében egyértelműen látszott, hogy politikai hekkertámadásról van szó, hiszen a kicserélt szövegek helyén arról is lehetett olvasni, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt ígéreteiből már több tucat teljesült. Emellett fontos megemlíteni, hogy a magyar sajtó ezen szegmense a baloldal számára számos kínos ügyet tár fel. A mostani, politikai támadás elkövetői egyébként az Anonymous-csoport tagjaiként állították be magukat, bár azt nem tudni, hogy tényleg ők állnak-e az incidens mögött. 

A Mediaworks Hungary a rendőrséghez fordul, és feljelentést tesz. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.