Áramütésszerű érzést tapasztaltak a táncosok a próbán

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tizenöt táncosa a próbára való bemelegítés során egyszerre érezte úgy, hogy áramütést kapott. Egy áldott állapotban lévő nőt saját kérésre megfigyelésre kórházba is vittek. A szakemberek egyelőre nem találtak elfogadható magyarázatot az áramütésre.

2022. 04. 21. 19:23
null
Pécs, 2020. szeptember 16. Jelenet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hõsök, csaták és szerelmek címû elõadásán a 14. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón a Dóm téren 2020. szeptember 15-én. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozottan áramütést érzett egy időben tizenöt táncos is a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szerda délelőtti próbájának kezdetén, a bemelegítés során. A történtekre azonban egyelőre nincs magyarázat. 

Sem az érintett táncosokon nem találták látható nyomát az áramütésnek, ami egyébként nem okozott sérülést, sem a próbateremben nincs semmilyen jele elektromos rendellenességnek.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes ügyvezetője azt nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának, hogy negyvenéves pályafutása alatt még nem találkozott ilyen megmagyarázhatatlan esettel. Elmondta, hogy szerdán reggel fél 10-kor bemelegítést tartottak a próbateremben, amikor furcsa, áramütésszerű érzést tapasztaltak a táncosok. 

– Álltak a gyerekek körben […], és egy ilyen közös áramütésszerű dolog érintette őket. Rögtön hátrahőköltek, és akkor megijedt mindenki, azt hittük, hogy valami komoly áramütés érte az együttes tagjait – fogalmazott Zsuráfszky.

A táncosok azonnal segítséget hívtak, riasztották a mentőket és a katasztrófavédelmet. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: hat mentőegységet is a helyszínre vezényeltek, minden érintettet megvizsgáltak, végül egy embert szállítottak kórházba megfigyelésre, stabil állapotban. 

A Tények úgy tudja, egy várandós nő kérte, hogy a történtek után kórházba vigyék megfigyelésre.

A próbateremhez tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek is érkeztek, akik elektromos méréseket végeztek, keresték, hogy nincs-e a terem padlójában, falaiban, berendezési tárgyaiban például műszaki meghibásodás miatt úgynevezett kóboráram. – Megmérték a balett-terem aljazatát, megmérték a balettrudakat – mondta erről Zsuráfszky Zoltán, hozzátéve: sehol, semmiféle áramot nem érzékeltek. 

Csütörtökön egy érintésvédelmi szakember vizsgálta a termet, elektromos hibát, zárlatot, illetve kóboráramot keresve, ám lapzártáig nem talált rendellenességet. A vizsgálat folytatódik.

A próbatermet lezárták, és addig nem is nyitják meg, amíg nem találják meg az áramütés okát vagy a szakemberek nem nyilvánítják biztonságosnak a termet.

Borítókép: A Magyar Nemzeti Táncegyüttes pécsi fellépése (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.