Bekönyörögné a parlamentbe egykori társelnökét Hadházy Ákos

Szerinte Szél Bernadett kiesése igazságtalan, és azért lenne jó, ha bekerülne, mert tudja használni a mandátumot parlamenten kívül is.

Forrás: Facebook2022. 04. 16. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb

– írta ma délelőtti Facebook-posztjában Hadházy Ákos. A Zuglóban egyéni mandátumot szerző momentumos politikus, aki 2016 és 2018 között Szél Bernadett-tel vezette társelnöki rendszerben az LMP-t, azt javasolja, hogy Márki-Zay Péter fel nem vett mandátumát ajánlják fel a Budakeszin elbukó egykori miniszterelnök-jelölt politikustársának.

„Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből” – vetítette előre Hadházy arra az esetre, ha ezt a javaslatát nem fogadnák meg a baloldali pártok. 

Mint írta, Szél kiesése egyébként az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye, szerinte ugyanis a budakeszi központú körzet billegőnek számított, jóllehet az előzetes felmérések és becslések alapján inkább biztos ellenzéki körzetként tartották számon, ahol az egykori LMP-s miniszterelnök-jelölt már 2018-ban, baloldali összefogás nélkül is majdnem nyert, háromszáz szavazattal maradt alul akkori fideszes ellenfelével szemben. 

Hadházy Ákos logikája szerint azért érdemelné meg Szél Bernadett a listás helyet, mert nagyon sokan szavaztak rá a baloldali előválasztáson, a baloldali közös lista összetételét azonban nem befolyásolhatták a szimpatizánsok. Szélt egyébként tízezren támogatták az előválasztáson, 

az országgyűlési voksolásokon pedig négy évvel ezelőtti eredményén javítva, 33 ezer szavazatot gyűjtött be. A körzet mostani jobboldali jelöltje, Menczer Tamás azonban 34 ezer voksot kapott, így megnyerve a körzetet és az egyéni mandátumot.

„Számomra különösen fájó Bernadett kiesése, mert sok fontos csatát vívtunk meg együtt” – érvel tovább védence mellett Hadházy Ákos, aki bejegyzése vége felé arra jut, hogy valójában azért lenne jó, ha Szél mégis bekerülne az új Országgyűlésbe is, mert 

az egyike volt azoknak, akik megértették, hogy a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is.

Hadházy Ákos azért akkor sem veszíti el teljesen a reményt, ha mégsem Szél Bernadettre száll a baloldal idei miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a fel nem vett mandátuma. „Biztos vagyok benne, hogy akkor is folytatni fogja a küzdelmet, ha a pártok vezetői végül most úgy döntenének, hogy nincs rá szükség” – vetítette előre bejegyzése végén a politikus. 

Borítókép: Hadházy Ákos és Szél Bernadett. Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.