Böjte Csaba lelkigyakorlatot tart Mátraverebély-Szentkúton

A Nógrád megyei nemzeti emlékhelyen ünnepi szentmisét is bemutat az erdélyi ferences szerzetes.

Szabó Réka Zsuzsanna
Forrás: MTI2022. 04. 27. 17:15
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes péntektől lelkigyakorlatot tart a Nógrád megyei mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap, Munkás Szent József ünnepén pedig zarándokvonat indul Budapestről a kegyhelyre, ahol 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be.

Böjte Csaba elmélkedéseit Szent Józsefről és a názáreti szent családról bárki meghallgathatja, mert azokat a liturgikus téren tartja szombaton 9.30-kor, 11 és 15 órakor. A hat kocsiból álló zarándokvonat vasárnap, május 1-jén 6 órakor indul Budapestről, a Keleti pályaudvarról Mátraverebély-Szentkútra az erdélyi ferences szerzetes lelki vezetésével. 

Böjte atya útközben elmélkedést tart, illetve gyóntat a csendes fülkében. A vonat Nagybátony állomásra viszi a zarándokokat, ahonnan gyalogosan vagy igény szerint busszal lehet eljutni a nemzeti kegyhelyre, ahol 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be.
A zarándokok ezután egyénileg bejárhatják a kegyhely látnivalóit, a többi között a remetebarlangokat vagy a Szent László-forrást. A hazaúton folytatódnak a közös imák, éneklések és elmélkedések.

Borítókép: Böjte Csaba (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.