Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Gulyás Gergely: Óriási a választás tétje

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 01. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Háború vagy béke, fejlődés vagy visszafejlődés. Ezek között kell választania a magyaroknak, arról is döntve, megőrzik-e az elmúlt évtizedben kemény munkával elért eredményeket – közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter óriásinak nevezte a vasárnapi országgyűlési választás tétjét.

A kormánypárti politikus a főváros XVIII. kerületében tartott rendezvényen, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 2006-os történéseket bemutató kiállításának otthont adó kamion előtt azt hangsúlyozta, ami 16 éve történt, jól mutatja, hogy a hatalom megszerzéséért és megtartásáért Gyurcsány Ferencék és elvbarátaik mindenre képesek.

– Noha 2010 után a bukott baloldal azt tűzte maga elé célul, hogy szabaduljon meg a volt miniszterelnöktől és zárja karanténba a Jobbikot, ma Gyurcsány Ferenc vezeti a baloldal legerősebb pártját, és a Jobbikkal szövetségben indulnak a hatalom megszerzéséért 

– húzta alá a miniszter.

Gulyás Gergely szerint ez jól mutatja azt az elvtelenséget és azt a kudarcot, ami a baloldal egészét Magyarországon jellemzi, valamint az is, hogy teljes felelőtlenséget, összevissza beszédet és durva sértések sorozatát mutatnak az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjének megnyilatkozásai.

– Márki-Zay Péter NATO-kérésre hajlandó katonákat küldeni, az ellenzéki pártok több vezetője szóban és írásban is elmondta, hogy fegyvereket kell küldeni a szomszédos államnak, sokuk pedig energetikai szankciókat sürgetett 

– hangsúlyozta Gulyás, majd fontosnak nevezte azt, hogy Magyarország maradjon ki az ukrajnai háborúból.

– A magyar baloldal még arra is hajlandó volt, hogy Ukrajnával szövetkezzen, hogy esélyeit javítsa a választási kampányban – mondta a miniszter, aki szerint, ha Oroszországgal megszűnik az energetikai együttműködése Magyarországnak, akkor mind a magyar gazdaság becsukhatja az ajtót, mind a rezsicsökkentésnek vége, és elesünk a magyar felhasználás 85 százalékát adó orosz földgáztól.

Gulyás Gergely szerint a mostani baloldal sokkal rosszabb állapotban van, mint amelyik 2002-ben hatalomra került, így a miniszter szerint csak még rosszabbra lennének csupán képesek, mint amire 20 évvel ezelőtt voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.