Kunhalmi szerint külföldi tanácsadók erőltették a putyinozást

Márki-Zay Péter saját kampánycsapata nem értette, hogy miért nem rezonálnak a magyarok a témára.

Magyar Nemzet
Forrás: Azonnali.hu2022. 04. 27. 9:51
Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa. Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala
Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa. Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt egy saját MMM-es tanácsadói köre magyar és külföldi tanácsadókkal. Ők valamilyen oknál fogva még az utolsó körben is a putyinozó plakátokat erőltették

– mondta el Márki-Zay Péterről az Azonnalinak adott interjúban Kunhalmi Ágnes. 

Az MSZP társelnöke szerint ő abba a kisebbségbe tartozott a kampányt irányító pártvezetők között, aki nem helyeselte ezt az irányt, nagyobb hangsúlyt fektetett volna a szociális, megélhetési kérdésekre. Álláspontját azonban Ungár Péteren kívül senki nem értette meg – állította. 

A szocialista politikus elismerte, hogy 

a baloldal eredményei jelentősen romlottak a lakótelepeken, 

melyek korábban kifejezetten társadalmi bázisuknak számítottak. Kunhalmi Ágnes úgy látja, hogy ez a szavazóbázisokban történt átrendeződés

akár Orbán Viktor 2026-os győzelmét is megalapozhatja.

Márki-Zay Péter mellett Gyurcsány Ferencnek is odaszúrt a baloldali politikus, amikor azt tudakolták tőle, hogy szövetségesei is járták az országot a kampányban, hogy nem vették észre, hogy az embereket nem az érdekli, amit a baloldal mond, ezt válaszolta:

Van, aki a választóira figyel, van, aki a monomániáit tolja vagy éppen a hite vezérli. Márki-Zay Péterrel is az utóbbi történt szerintem. Ő egy konzervatív liberális közgazdász, akivel rengeteget kellett időrabló módon vitatkozni a tervezett jóléti intézkedésekről, mert ezeket nem akarta felvállalni.

Kunhalmi szerint egyébként az baloldal szavazóbázisát az együttműködés fenntartásával lehetne megőrizni, azt nem tudta megmondani, hogy az MSZP indul-e még valaha önállóan a választásokon. Ujhelyi István minapi javaslatát jónak tartja, de szerinte ennél több kell, és ő maga is komplexebb javaslatokkal fog előállni, ha bejelentkezik társelnöknek a következő tisztújítás előtt, amiről még szintúgy nem döntött.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.