Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

„Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie” – írta az országgyűlési képviselő.

2022. 04. 20. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytassuk másképp! Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét

osztotta meg közösségi oldalán ma délután Lázár János. 

Az április 3-án hatodszor is egyéni országgyűlési képviselőnek megválasztott egykori miniszter azt írta: 

Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie.

Szerinte Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. „Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – zárta bejegyzését Lázár János. 

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter nemcsak a baloldali lista vezetőjeként, hanem egyéni országgyűlési képviselőjelöltként is súlyos vereséget szenvedett a két héttel ezelőtt megtartott országgyűlési választásokon. A Lázár Jánost kihívó hódmezővásárhelyi polgármester 6500 szavazattal maradt le a választókerületben, sőt még Hódmezővásárhelyen, a városban is többen szavaztak a Fidesz–KDNP jelöltjére. 

Ezt egyébként Márki-Zay Péter megpróbálta elhazudni, hiszen utóbb a választókerületi lakosok által külképviseleteken leadott szavazatokat az egyik hódmezővásárhelyi szavazókör szavazatai közé keverték be, ami így átbillentette az arányt, azonban Hódmezővásárhely városból nem jelentkeztek annyian külképviseleti szavazásra összesen, amekkora Lázár előnye volt a helyben leadott szavazatok megszámolása után. 

Lázár János 2002-től tíz éven keresztül vezette polgármesterként a Csongrád-Csanád megyei várost. 

Borítókép: Lázár János Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.