időjárás -1°C Elza 2022. december 1.
logo
Folytassuk másképp!

Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

Kreft-Horváth Márk
2022.04.20. 17:04 2022.04.20. 17:25
Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert

Folytassuk másképp! Munkamegbeszélésre hívom Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét

osztotta meg közösségi oldalán ma délután Lázár János. 

Az április 3-án hatodszor is egyéni országgyűlési képviselőnek megválasztott egykori miniszter azt írta: 

Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie.

Szerinte Hódmezővásárhelynek többévnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. „Éppen ezért nem sajtónyilvános kampányeseményre, hanem érdemi munkamegbeszélésre hívom a polgármestert. Kezdjünk új korszakot!” – zárta bejegyzését Lázár János. 

Emlékezetes, hogy Márki-Zay Péter nemcsak a baloldali lista vezetőjeként, hanem egyéni országgyűlési képviselőjelöltként is súlyos vereséget szenvedett a két héttel ezelőtt megtartott országgyűlési választásokon. A Lázár Jánost kihívó hódmezővásárhelyi polgármester 6500 szavazattal maradt le a választókerületben, sőt még Hódmezővásárhelyen, a városban is többen szavaztak a Fidesz–KDNP jelöltjére. 

Ezt egyébként Márki-Zay Péter megpróbálta elhazudni, hiszen utóbb a választókerületi lakosok által külképviseleteken leadott szavazatokat az egyik hódmezővásárhelyi szavazókör szavazatai közé keverték be, ami így átbillentette az arányt, azonban Hódmezővásárhely városból nem jelentkeztek annyian külképviseleti szavazásra összesen, amekkora Lázár előnye volt a helyben leadott szavazatok megszámolása után. 

Lázár János 2002-től tíz éven keresztül vezette polgármesterként a Csongrád-Csanád megyei várost. 

Borítókép: Lázár János Facebook-oldala

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.