Márki-Zay szerint Orbán Viktor felépítette a Halálcsillagot + videó

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor mindenkit ki akar végezni egy sugárnyalábbal.

Magyar Nemzet
2022. 04. 01. 12:13
null
20220305 Hajdúböszörmény Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt Hajdúböszörményben tartott lakossági fórumot Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor 2010 óta fokozatosan építette fel a Halálcsillagot – jelentette ki egy pécsi utcafórumon Márki-Zay Péter.

 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor felépített egy olyan rendszert, hogy mindenkit egy sugárnyalábbal ki tudjon végezni.

Márki-Zay retorikájában egyébként a „Halálcsillag motívuma” már az előválasztáson is előkerült, amikor Karácsony Gergely átadta neki a stafétát.

Akkor úgy fogalmazott, hogy „A Halálcsillaghoz – amit Orbán Viktor épít, és amivel a teljes társadalmat le tudja igázni, az  összes ellenzéki felszólalást egy sugárnyalábbal le tud gyilkolni – akkor még három elem hiányzott: akkor még szabadok és függetlenek voltak az önkormányzatok, a bíróságok, és a sajtó jelentős része” – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay megmagyarázza

Igen, a fiataloknak fontosabb a vér, mint az olaj. Nagyon szomorú az, hogy valakik megöregedve ezt elfelejtik– mondta Márki-Zay Pécsen. Hozzátette, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja, és az orosz–ukrán háborút állította párhuzamba ’56-tal és 1848-cal. 

 

A Mediaworks–Hírcentrum Márki-Zay Pétert Tiszakécskén arról kérdezte, hogy mit is értett ez alatt pontosan. 

– Minekünk ki kell állni minden magyar vér mellett, minden magyar testvérünk mellett és őket kell megvédenünk és nem Putyint szolgálni olajért, gázért, pénzért, ki tudja, milyen korrupt üzletekért – fejtette ki a baloldali aspiráns.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.