Megy az adok-kapok a baloldalon az EP-választás miatt is + videó

Önállóan indulna 2024-ben az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is az európai uniós képviselői helyekért.

Magyar Nemzet
Forrás: Mediaworks Hírcentrum2022. 04. 20. 14:17
Egységben Magyarországért eredményváró rendezvény Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019-hez hasonlóan 2024-ben is önállóan indulna az EP-választáson a Momentum – erősítette meg a Mediaworks–Hírcentrum kérdésére Fekete-Győr András, a párt bukott elnöke, aki hangsúlyozta: ott mindenki megmutathatja a saját programját, a saját vízióját, a saját arcélét.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja nem nyilatkozott, csak a témában írt Facebook-posztját ajánlotta a riporter figyelmébe. Ungár Péter a közösségi oldalán kifejtette: örül annak, hogy a Párbeszéd a tizedik születésnapján egyszer önállóan is elindul egy választáson. De szerinte még korai a választásokról beszélni, inkább több időt kellene szánni az önvizsgálatra. 

Főleg abban a pártban, aminek az elnöke azért lépett vissza az előválasztáson egy piaci fundamentalista jobboldali jelölt javára, mert állítása szerint a baloldali és zöldpolitikának nincs támogatottsága – jelentette ki az LMP elnökségi tagja.

A konfliktus azután éleződött ki, miután Tordai Bence, a párt kommunikációs igazgatója egy interjúban arról beszélt, hogy a Párbeszéd önállóan indulna a két év múlva esedékes EP-választáson.

 

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: Havran Zolán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.