Minisztériumi osztályvezetők buktak le kenőpénz elfogadása miatt

Az osztályvezetők és munkatársaik kenőpénzt fogadtak el pályázatok pozitív elbírálásáért cserébe.

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 18:28
Close up businessman taking envelope with bribe from woman
Close up businessman taking envelope with bribe from woman, client giving, offering money to dishonest man, making secret illegal deal, partners planning fraud, hands view, corruption concept Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a mai napon több minisztériumban is lecsaptak alacsony rangú bürokratákra, akik pályázatok kedvező elbírálásáért cserébe kenőpénzt fogadtak el. Lapunk értesülése szerint magasabb vezetői szintű érintettség nincsen, osztályvezetői szintig terjedő, bürokrácián belüli kis hálózatról rántották le a leplet titkos információgyűjtés segítségével. A minisztériumok az érintett munkavállalókat azonnali hatállyal felfüggesztették a munkavégzés alól, és mindenben segítik az illetékes szervek munkáját. 

A szaktárca szerdán közölte: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt szerdán őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozó hatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját” – áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Hozzáteszik, a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: 123RF)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.