időjárás 24°C Apollónia 2022. július 7.
logo
Az osztályvezetők és munkatársaik kenőpénzt fogadtak el pályázatok pozitív elbírálásáért cserébe

Minisztériumi osztályvezetők buktak le kenőpénz elfogadása miatt

Magyar Nemzet
2022.04.20. 18:28 2022.04.21. 07:35
Minisztériumi osztályvezetők buktak le kenőpénz elfogadása miatt

A Magyar Nemzet információi szerint a mai napon több minisztériumban is lecsaptak alacsony rangú bürokratákra, akik pályázatok kedvező elbírálásáért cserébe kenőpénzt fogadtak el. Lapunk értesülése szerint magasabb vezetői szintű érintettség nincsen, osztályvezetői szintig terjedő, bürokrácián belüli kis hálózatról rántották le a leplet titkos információgyűjtés segítségével. A minisztériumok az érintett munkavállalókat azonnali hatállyal felfüggesztették a munkavégzés alól, és mindenben segítik az illetékes szervek munkáját. 

A szaktárca szerdán közölte: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt szerdán őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozó hatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját” – áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Hozzáteszik, a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: 123RF)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.