Orbán Viktor Rómában: Korunk legfontosabb közössége a család

Számíthatunk a szentatyára a családok megerősítésében és megvédésében – számolt be róla új videójában a miniszterelnök.

2022. 04. 22. 12:29
ORBÁN Viktor; FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. április 21. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (j) magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja a vatikáni látogatás. MTI/Vatikáni Média Fotó: Vatikáni Média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvédjük és megerősítjük a családokat!

– írta a miniszterelnök a ma megosztott videója fölé, melyben azt is közölte, hogy 

ebben számíthatnak a szentatyára is. 

Orbán Viktor Rómában tett látogatása során tett nyilatkozatában kijelentette, hogy a Vatikán és a magyar állam közötti legfontosabb egyetértés a családok tekintetében alakult ki. 

– Mindannyian azt gondoljuk itt, Rómában, Vatikánban is és Budapesten is, hogy a korunk legfontosabb közössége a család

– fogalmazott a magyar kormányfő. 

Mint mondta,

a család a végső mentsvár és menedék a modern ember számára, ezért minden erőnket annak érdekében kell mozgósítani, hogy a modern kor legfontosabb emberi közösségét, a családot megvédjük és megerősítsük.

Az Orbán Viktor vatikáni látogatását kísérő sajtóvisszhangokat ITT gyűjtöttük össze. 

Borítókép: A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (jobbra) magánkihallgatáson fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Vatikánban 2022. április 21-én. Az április 3-i parlamenti választás óta a kormányfő első hivatalos útja a vatikáni látogatás (Fotó: MTI/Vatikáni Média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.