időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

A pártelnök nem válaszolt a miniszterelnök-helyettesi jelölését firtató kérdésre

Semjén Zsolt: A KDNP elégedett a következő kormányban betöltött helyeivel

Kincses Krisztina
2022.04.26. 12:36 2022.04.26. 13:29
Semjén Zsolt: A KDNP elégedett a következő kormányban betöltött helyeivel

A Vatikánban folytatott megbeszélést Orbán Viktorral Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, amelyen áttekintették a következő kormány szerkezetét és struktúráját – hangzott el a  frakcióvezető választást követő sajtótájékoztatón kedden, amelyen bejelentették, továbbra is Simicskó István vezeti majd a KDNP frakcióját a Parlamentben. 

Semjén Zsolt elmondta, mindig fennállnak különböző kihívások, ilyen volt például a pandémia, a gazdasági válság vagy most a háború, ebben a helyzetben kell a kormányalakítás során megtalálni a megfelelő személyeket a pozíciók betöltésére. Mindezt arra válaszolva mondta a pártelnök, hogy vajon Orbán Viktor ismét jelöli-e őt a miniszterelnök-helyettesi posztra. 

A pártelnök konkrét választ nem adott a kérdésre, azonban sokatmondóan úgy fogalmazott, a miniszterelnök a KDNP előző ciklusban nyújtott teljesítményével elégedett volt, a KDNP politikusai pedig elégedettek a következő kormányban betöltött helyeikkel. A pontos névsor ismertetése azonban Orbán Viktor kompetenciájába tartozik – emlékeztetett Semjén Zsolt. 

Borítókép: Megalakult a KDNP országgyűlési frakciója, a képen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (fotó MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.