Ungár Péter: „Ideülünk, odaülünk, jaj, de nehéz nekünk”

Az ellenzéki politika: „egy önmagáról szóló picsogás,” „az önsajnáltatásról és önmagáról szól, pedig azokról kéne, „akik ezt finanszírozzák” – véli az LMP frakcióvezetője.

Forrás: ATV2022. 04. 29. 21:35
UNGÁR Péter
Budapest, 2021. október 25. Ungár Péter, az LMP képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. október 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vannak emberek – és igenis nekik is van felelősségük a saját szavaikért –, akik elmondják folyamatosan a tuti receptet, ahogy meg lehet dönteni az Orbán-rendszert, hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Bajnai Gordon, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, mikor kicsoda. És ezek az emberek egyszerűen képtelenek biológiailag az önreflexióra. Szerintem ezt lehessen elmondani” – hangzott el az Index Kibeszélő című műsorában Ungár Pétertől, aki úgy gondolja, az ellenzéki hat pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, és ez súlyos probléma.

„Ha azt mondjuk, hogy baloldalinak lenni vagy baloldali gazdaságpolitikai, társadalompolitikai gondolatokat gondolni rossz dolog, soha nem lesz többsége a baloldalnak. Ha elfogadjuk a Fidesz-narratívát, amit a »baloldali« szóval, vagy a »liberális«, vagy a »zöld« szóval csinál, akkor soha nem fogunk tudni társadalmi többséget szerezni, mert senki az égadta világon nem fog olyanra szavazni, aki önmagát sem tudja büszkén vállalni” – fejttette ki – olvasható az ATV cikkében.

Ungár szerint a kampány során hibáztak abban, hogy átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak, ezért is vesztettek el baloldali szavazóköröket. 

„A választójogi rendszer nagyobb részét alapvetően kétharmados módon tudjuk megváltoztatni. Kétharmaddal kell ahhoz nyerni. Nemhogy nem nyertünk kétharmaddal, hanem kétharmaddal vesztettünk” – mondta Ungár.

Az eredeti cikket ITT olvashatja.

Borítókép: Ungár Péter, az LMP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.